Teknoloji

Android için Outlook Lite uygulaması bu ay içinde çıkıyor

outlook lite android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Android için daha küçük ve hızlı bir Outlook Lite uygulaması üzerinde çalışıyor. Yazılım devi, Microsoft 365 yol haritasında uygulamayı ayrıntılı olarak açıklıyor ve Outlook Lite’ı, “Outlook’un temel avantajlarını daha küçük bir uygulama boyutunda ve herhangi bir ağdaki düşük kaliteli cihazlar için hızlı performans sağlayan bir Android uygulaması” olarak tanımlıyor.

Yol haritası, Outlook Lite uygulamasının bu ay içinde dünya çapında kullanıma sunulacağını ortaya koyuyor. ZDNet, birkaç ülkede bir Outlook Lite uygulamasının zaten mevcut olduğunu belirtiyor, bu nedenle Microsoft daha geniş bir sürüm için uygulamayı hazırlıyor gibi görünüyor. Microsoft’un Outlook Lite ile ilgili kendi belgeleri, uygulamanın yalnızca Outlook, Hotmail, Live ve MSN hesaplarıyla sınırlı olacağını, iş veya okul hesaplarını desteklemeyeceğini işaret ediyor.

Meta, orijinal Facebook Android uygulamasının küçültülmüş bir sürümünü oluşturan ilk büyük teknoloji şirketlerinden biri olmuştu. Facebook Lite, 2015 yılında, doğrudan gelişen pazarları hedefleyen ve sadece 1 MB büyüklüğünde bir uygulama olarak ortaya çıkmıştı. Google, 2018’de Gmail Go da dahil olmak üzere, “Go” takısını alan çeşitli hafif Android uygulamaları dizisini çıkarmıştı.

Outlook mobil, Google Play Store’da 500 milyondan fazla indirme ile Android’deki en popüler e-posta uygulamalarından biridir. Bu arada Microsoft, Windows için yeni bir Outlook uygulamasını da test ediyor. Yeni uygulama şu anda test aşamasında ve Web üzerinde çalışan Outlook’u temel alıyor. Bu yeni uygulama önümüzdeki yıllarda Windows için Outlook uygulamasının yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER