Teknoloji

Outlook iOS uygulamasına iPad Split View ve rahatsız etme özellikleri geliyor

outlook ios

Microsoft Outlook iOS uygulaması için ilerleyen haftalarda bazı yararlı güncellemeler çıkarmayı planlıyor. Eğer bir iPad kullanıcısıysanız, Outlook Split View desteği sunmaya başlıyor. Bu sayede e-posta listesini takviminizin yanında açabileceksiniz.

Sürükle ve bırak desteği de yolda olan özellikler arasında bulunuyor. Bu sayede bir internet tarayıcı penceresinden bağlantıları veya metni Outlook’ta oluşturmakta olduğunuz yeni e-posta iletisine taşıyabilirsiniz.

iPad için yapılan eklemelerin yanında, Outlook iOS uygulaması en sonunda Rahatsız Etme özelliğini kazanıyor. Bu özellik uzun zamandır Android’de bulunuyordu. iOS’e gelişiyle birlikte iş saatlerini veya günlerini özelleştirme imkanı da sunulacak. Rahatsız Etme e-posta bildirimlerini belirlenen zamanlarda sessize alacak ya da “Yarına Kadar” benzeri bir seçeneği tercih ederek gecenin bir vakti gelen e-posta iletilerini sabaha kadar erteleme imkanına sahip olacaksınız.

Ayrıca Outlook iOS uygulamasına LinkedIn entegrasyonu da geliyor. Bir hesabı bağlayabilir ve Outlook içindeki kişi kartlarınızla uyuşan kişileri görebilirsiniz. Bu sayede e-posta kişi defteri içinde bulunan, kurum dışında veya Microsoft hesabının dışında kalan kişilerin eksik profil resimlerini de tamamlayabilirsiniz.

outlook ios linkedin

Son yenilik de özellikle Outlook mobil uygulamasını kullanarak e-posta organizasyonunu sıklıkla yapanların hoşuna gidecektir. Microsoft, belirli e-posta iletilerini özel klasörlere taşıyan Outlook iOS kullanıcıları için klasör tavsiyeleri sunacak. Eğer belli bir kişiden mesajları sürekli bir klasöre taşıyorsanız, bir süre sonra Outlook’un bir adım ileri giderek size klasörü önerdiğini göreceksiniz.

Sözünü ettiğimiz bu yenilikler önümüzdeki haftalarda sunulacak. Microsoft, gelecek hafta düzenleyeceği Ignite konferansında da Outlook iOS ve Android uygulamalarına getirmeyi planladığı bir sonraki yeniliklerin ön gösterimini yapacak. Ayrıca Ignite, Outlook Mac uygulaması için planlanan bazı güncellemeleri de göreceğimiz bir ortam olacak. Bir oturumda, güncellenmiş kullanıcı deneyiminin ilk kullanıcılara gösterileceği belirtiliyor. Bir başka oturum ise Outlook Windows sürümündeki yeniliklere odaklanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER