Teknoloji

Microsoft Outlook.com için yeni tasarım ve özellikleri sundu

outlook.com

Microsoft geçtiğimiz mayıs ayından beri yeni Outlook.com kullanıcı arayüzünün ön gösterimini yapıyordu, ancak şimdi bu arayüzü tüm kullanıcılarına sunmaya başladı. ABD’den servise kaydolan yeni kullanıcılar bu yeni arayüzle tanışmaya başlarken mevcut kullanıcılar da kademeli olarak yeni arayüze kavuşacak. Microsoft bir süredir Outlook.com e-posta servisini Office 365’e de taşımakla uğraşıyor, şimdi de yeni kullanıcı arayüzü ve özelliklerle bu servisi güçlendiriyor.

Microsoft e-posta servisine 13 yeni tema ekliyor. Görünüş tanıdık gelse de, şimdi görünüş ve his bakımından Outlook uygulamasının masaüstü ve Windows 10 versiyonlarıyla daha uyumlu görünüyor. Ayrıca yeni tasarım Microsoft’un Office 365 servisi altında sunduğu Outlook web versiyonlarına da daha fazla benziyorYeni özelliklerin çoğu genel e-posta deneyimini iyileştirme etrafında kurgulanmış. Clutter adı verilen özellik mesajlarınızı ayrı bir klasörde düzenleyerek gelen kutunuzu temiz tutuyor. Microsoft, Clutter’ın hangi e-postaları filtreleyeceğini zamanla otomatik olarak öğrendiğini söylüyor, ayrıca mesajları elinizle de Clutter klasörüne sürükleyip bırakmanız ve bu şekilde klasörü eğitmeniz mümkün. Eğer e-posta filtrelemek sizin için çok önemli değilse, Clutter’ı kapatıp klasik gelen kutusunu muhafaza edebilirsiniz.

Ayrıca Microsoft Outlook.com’un arama arayüzünü de iyileştiriyor. Arama tavsiyeleri şimdi bir içerik araması yaptığınızda, düzenli olarak e-posta iletisi gönderdiğiniz kişileri otomatik olarak öne çıkarıyor. Rafineri özeliği de arama sonuçlarını gönderen, klasör, tarih ve eklere göre filtrelemeye izin veriyor. Üstelik arama sonuçlarında öne çıkarma özelliği de var, böylelikle ne aradığınızı rahatlıkla, açık şekilde bulmanız mümkün oluyor. Arama deneyimi Outlook.com’un en zayıf noktalarından bir tanesiydi ve Microsoft bu yeni tasarımla bu tarafı güçlendirmeye çalışmış.

outlook.com

Yeni Outlook.com’a gelen en büyük yenilik ise eklentiler olmalı. Microsoft Giphy, Yelp, Wunderlist, Uber, PayPal ve Evernote tarafından sağlanan eklentilerin öne çıkarıyor. Giphy uygulaması sayesinde e-posta iletilerine GIF’ler kolayca eklenebiliyor. Böylelikle doğum günü kutlamalarını şenlendirmek mümkün olabilir.

outlook

Skype entegrasyonu da yeni Outlook.com’un iyileştirilenleri arasında bulunuyor. Kullanıcı arayüzü iyileştirilirken görüşme organize etme özelliği getiriliyor. Ayrıca Microsoft e-posta iletilerinde @ ile bahis özelliğini getiriyor, buna ek olarak mesajlara his simgeleri de hızlıca eklenebiliyor.

Microsoft her hafta milyonlarca hesabın yeni Outlook.com tasarımıyla tanışacağını kaydetti. Yani yeni tasarımla ilerleyen haftalarda tanışacaksınız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER