Manşetler

Outlook.com IMAP desteği kazandı, üçüncü taraf uygulamalar için yeni kapı açıldı

IMAP desteği en sonunda Outlook.com’a da geliyor. Microsoft’un bir yıldan biraz daha fazla süre önce faaliyete geçirdiği e-posta servisine eklediği bu desteği Reddit üzerinde gerçekleştirdiği “Ask Me Anything” (Bana Her Şeyi Sor) seansında duyurdu. Hemen ardından da yayınlanan bir blog yazısıyla detaylar paylaşıldı.

outlook-com-logo-180413Microsoft’tan Steve Kafka’nın yazdığı yazıya göre, nispeten eski bir protokol olan IMAP genellikle normal cep telefonları ve Mac sistemler üzerinde çalışan e-posta istemcileri tarafından destekleniyor. Microsoft gelen fazla sayıdaki geri bildirimlere kulak vererek bu desteği Outlook.com’a ekleme kararı almış.

IMAP desteği ve OAuth sayesinde üçüncü taraf uygulama geliştiricileri de Outlook.com e-posta kutusuna erişen yeni uygulamalar ve servisler geliştirebilecek. TripIt, Sift, Slice, Unroll.me, Other Inbox, Context.io gibi üçüncü taraf uygulama ve servisler daha şimdiden Outlook hesap destekleriyle daha fazla entegre olmalarını sağlayacak bu desteği sistemlerine ekledi.

İlgili >> Reddit, Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER