Teknoloji

Outlook.com Google Drive desteği kazanıyor

outlook.com

outlook.comMicrosoft Outlook.com üzerinde üç değişiklik yaptı. Bunların arasında en önemlisi Google Drive desteğinin eklenmesi gibi görünüyor. Outlook iOS ve Android uygulamaları zaten bir süredir Google Drive erişimini destekliyordu, şimdiyse Microsoft bu desteği doğrudan Outlook’un web versiyonunu da kapsayacak şekilde genişletti.

Son değişikliklerle birlikte Outlook kullanıcıları Google Drive’dan dosyaları e-posta iletilerine ekleyebilecekler, Outlook içinde dosyaları alıp düzenleyebilecekler. Bir Google Drive dokümanını Outlook.com’daki bir e-posta iletisiyle yan yana düzenleyebileceksiniz.

Google Drive desteğinin yanı sıra, Microsoft geçen yıl kaldırmak zorunda kaldığı Facebook desteklerinin bazılarını da geri getiriyor. Bundan böyle bir Facebook hesabını Outlook.com’a bağlayabilecek ve e-posta iletilerine ekleyebileceğiniz fotoğrafları doğrudan Facebook’tan seçebileceksiniz. Facebook’tan içerikleri su yüzüne çıkarmak, özellikle de fotoğrafları arkadaş listesinde olmayanlarla paylaşmak için bu yöntem epey kullanışlı olacak gibi görünüyor.

Üçüncü ve son yenilik ise uzun yazışmalardaki e-posta eklerinin kullanımıyla ilgili iyileştirme oluyor. Microsoft, büyük grup yazışmalarında eklerin listelenmesiyle ilgili bir düzenleme yapıyor. Bundan böyle eki görüntülemek için iliştirildiği iletiye gitmek yerine, eklenmiş dokümanlar için oluşturulmuş bir liste üzerinden arama yapabileceksiniz. Tüm bu yeni işlevler şu anda dağıtımda olan Outlook web’in yeni versiyonunu gerektiriyor. Eğer Microsoft henüz hesabınızı güncellemediyse, tüm bu yeni özellikler için biraz daha beklemeniz gerekecek demektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER