Teknoloji

159 dolarlık iPhone X taklidi yüksek pil kapasitesiyle dikkat çekiyor

iPhone X taklitleri gelmeye devam ediyor. Çinli şirket Oukitel U18 adlı modelini tanıttı. Apple’ın en son model telefonunu, çentiğiyle birlikte, benzer bir görünümle sunan bu telefonun arkası ise Apple’ın telefonuna hiç benzemiyor. Buna rağmen arkada çift, düşey yönde yerleştirilmiş kameralar unutulmamış. Ayrıca hareket kontrolleri ve yüzle ekran kilidi açma gibi özellikler de mevcut.

Telefonda 4000 mAh gibi büyük boyutlu bir pil bulunuyor ki, Oukitel bunu öne çıkan bir özellik olarak sunuyor. Aynı üretici geçen yıl da K10000 Pro adında, 10000 mAh kapasiteli bir pil çıkarmıştı. Zaten telefonun ön inceleme videosuna baktığınızda, yüksek pil kapasitesine bağlı olarak epey kalın olduğunu göreceksiniz.

Bunun dışında telefonda 5.85 inç, 21:9 görüntü oranlı, 720p ekran yer alıyor. MediaTek MT6750T işlemciyi 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza tamamlıyor. Arkada parmak izi okuyucusu bulunuyor. Arkada 16 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü çift kamera sistemi, önde de 13 megapiksel kamera yer alıyor. Android 7.0 ile yüklü olarak gelen telefonda USB-C portu da mevcut.

Noa N10 adlı diğer bir iPhone X kopyasının aksine, Oukitel U18’in kullanıcı arayüzü çentiği kucaklayacak şekilde özelleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü barındırıyor. Buna rağmen Android uygulamaları, Apple’ın iOS uygulamaları gibi çentiğe uygun şekilde ayarlanmadığından, bu Android telefonun kullanıcılarını çok da mükemmel bir yazılım deneyimi beklemiyor.

Oukitel U18’in yurt dışı satış fiyatı 159 dolar olarak belirlendi. iPhone X’un ön görünümünü, yaklaşık 850 dolar daha ucuza alma fırsatı bu telefonla sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER