Teknoloji

Bu araç Zoom toplantılarının notlarını otomatik olarak alıyor

otter.ai zoom

Otomatik çeviri yazı servisi Otter.ai, artık son zamanların popüler servisi Zoom üzerinden yapılan toplantılar için de entegrasyon desteği sunuyor. Toplantı sırasında bir katılımcı “Otter.ai Live Transcript” butonuna tıklattığında Otter.ai’ın internet sitesi üzerinde “Canlı Video Toplantı Notları” açılacak. Katılımcılar bu notlara anında dipnot ekleyebilecek.

Otter.ai, söz konusu özelliği bir süre önce resmi blogu üzerinde sessiz sedasız duyurdu. Servis, eski Zoom görüşmeleri için çeviri yazı desteğini sunmaya daha önce başlamıştı. Bu imkanın canlı hâle gelmesi hem süreci hızlandırıyor hem de gerekli notların bilgiler akılda canlıyken alınmasını mümkün kılıyor.

Otter.ai’ın canlı çeviri yazı özelliğinin işleyişini anlattığı videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Ancak bu özellikten yararlanmak için bazı koşulları karşılamak gerekiyor. Zoom’un Pro veya daha yüksek bir abonelik paketine üye olmanın yanı sıra, Otter for Teams aboneliği de gerekli koşullar arasında bulunuyor.

Zoom Pro veya daha üstü bir paket kullananların normal şartlar altında Otter.ai Teams aboneliği için aylık 20 dolar ödemesi gerekiyor. Ancak bu servise hâlihazırda COVID19OTTER koduyla iki ay ücret ödemeden erişilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER