ManşetlerUlaşım

Otomobil ÖTV vergi oranları için yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı

otomobil ötv oranları

Otomobiller için yapılması beklenen ÖTV matrahlarının yeniden tespiti ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Matrah güncellemesi ve yeni ara dilimlerin belirlenmesi ile birlikte otomobil fiyatlarında indirim bekleniyor. Özellikle A, B ve C segment pek çok araba fiyatında indirim görmeyi bekliyoruz.

Buradan ulaşabileceğiniz “4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Ekli (II) Sayılı Listede Yer Alan Bazı Malların Özel Tüketim Vergisi Oranlarına Esas Özel Tüketim Vergisi Matrahlarının Yeniden Tespiti Hakkında Karar” başlıklı ve 5096 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile uygulanan ÖTV oranları daha da çeşitlendirildi.

Daha önce motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen otomobiller için yüzde 45,50 ve 80 olmak üzere üç farklı ÖTV oranı uygulanıyordu. Bugünkü ÖTV matrah güncellemesi kararı ile birlikte yüzde 45, 50, 60, 70 ve 80 şeklinde beş farklı ÖTV dilimi uygulamaya konuluyor. Daha önceki düzende, yüzde 50’lik ÖTV oranı uygulanan otomobillerin yüzde 80’lik dilime geçmesiyle birlikte fiyata ciddi oranda zam geliyordu. Şimdi yeni ÖTV oranlarıyla birlikte fiyatlardaki ÖTV kaynaklı ani artışların önüne geçilmiş olacak.

Motor silindir hacmi 1600 cm3’ün üzerindeki otomobillerin ÖTV matrahında ve ÖTV oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu otomobillerde eski oranlar uygulanmaya devam edecek.

[table id=54 /]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER