Teknoloji

OSVR geliştirilmiş sanal gerçeklik başlığını ekim ayında piyasaya sürecek

osvr-leap-motion-260315

Razer destekli sanal gerçeklik platformu OSVR, “hacker geliştirme kiti” olarak adlandırdığı sanal gerçeklik başlığının yeni sürümünü önümüzdeki ay yayınlayacak. Yenilenen geliştirme kiti, mercek ve ekranda yapılan iyileştirmeleri beraberinde getiriyor. OSVR HDK’nın 1.3 sürümü ekim ayının ilk gününde ön siparişe çıkacak. Sevkiyatlar da yine ekim ayı içinde başlayacak.

Bir önceki OSVR sürümü halihazırda ABD’de 299 dolardan satılıyor. Daha eski sürümlerin fiyat etiketindeyse 199 dolar yazıyor. Geçtiğimiz ocak ayında CES 2015’te duyurulan ilk OSVR gelişim kiti, HTC Vive veya tamamlanmış Oculus Rift gibi üst sınıf sanal gerçeklik başlıkları yerine Rift’in ilk sürümleriyle rekabet edecek ve oyun ya da aksesuar testinde işe yarayacak bir ürün imajı çiziyor.

OSVR’ın ilk sürümlerinin pozisyonel takip gibi bazı önemli özellikler olmadan dağıtılması da, bu imajı doğrular nitelikte. Ancak sonrasında bu özelliğin güncellemeyle sanal gerçeklik başlığına eklendiğini belirtmekte fayda var.

OSVR’ın standardının dünya çapında sanal gerçeklik donanımı ve yazılımı konusunda daha iyi bir destek sağlaması bekleniyor. OSVR, bu amaç doğrultusunda çoğunluğunu küçük ve bağımsız oyun şirketlerinin oluşturduğu 200’den fazla iş ortağıyla birlikte çalışıyor. Ubisoft, Unity ve hareketle kontrol konusunda uzmanlaşan Leap Motion gibi şirketler de OSVR’ın iş ortakları arasında bulunuyor. OSVR HDK’nın şu an için son kullanıcıya yönelik sanal gerçeklik başlıkları için bir alternatif teşkil etmediğini de vurgulamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER