Eğlence

2021 Oscar ödül törenine koronavirüs ertelemesi

2024 oscar ödül töreni
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2021 Oscar ödül törenini koronavirüs salgını nedeniyle iki ay ertelemeye karar verdi. Yeni planlamaya göre; 93. Oscar Ödülleri, 28 Şubat 2021 yerine 25 Nisan 2021’de sahiplerini bulacak.

Akademinin takvimdeki değişiklikleri bununla da sınırlı kalmadı. Sinema salonlarının kapalı olmasını dikkate alan akademi, filmlerin ödüle aday olabilmesi için belirlenen zaman aralığını da iki ay daha uzattı. Artık 28 Şubat 2021’e kadar vizyona giren filmler de 2021’de Oscar için yarışabilecek.

Konuyla ilgili olarak akademinin başkanı David Rubin ve CEO’su Dawn Hudson tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Filmler, yüz yılı aşkın bir süre boyunca en zor zamanlarda bizleri rahatlatmakta, ilham vermekte ve eğlendirmekte çok önemli bir rol oynadı. Ödüller için yarışma süresini uzatarak ve ödül törenini erteleyerek sinema endüstrisine filmlerini tamamlayabilmeleri ve yayınlamaları için gerekli zamanı sağlamış olmayı umuyoruz. Böylelikle kimse kendi kontrolü dışında gelişen bir süreç yüzünden cezalandırılmamış olacak.”

Ödül töreninin ertelenebileceğine dair ilk haberler geçtiğimiz ayın ortalarında gündeme gelmişti. Oscar’ların nasıl dağıtılacağı konusundaki soru işaretleri de hâlâ ortadan kalkmış değil. 2020’de pek çok etkinlik ya iptal ediliyor ya da dijital ortamda gerçekleştiriliyor. Ödül töreninin yayıncısı ABC tarafından Variety’ye yapılan açıklama, bu konuda henüz karar verilmediğini gösteriyor.

ABC Entertainment’ın başkanı Karey Burke, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu yıl kendimizi daha önce benzeri görülmemiş bu ortamda bulduk. Ama Akademi’deki iş ortaklarımızla gelecek yılın etkinliğini güvenli ve eğlenceli biçimde gerçekleştirmenin yollarını keşfetmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu etkinliğin Akademi’nin Sinema Müzesi’nin açılış coşkusunu da yansıtmasını istiyoruz.”

Akademi, 2021 Oscar ödülleri için daha önce de bir değişiklik yapmıştı. Sinema salonlarının kapalı kalmasını dikkate alan yönetim, sadece çevrimiçi platformlarda gösterilen filmlerin de ödül için yarışabilmesinin önünü açmıştı.

İLGİLİ HABERLER