Teknoloji

OS X Sayısal Fotoğraf Makinesi RAW Uyumluluğu 4.04 güncellemesiyle Sony RX1, Nikon D5200 gibi modeller için destek geldi

Apple’ın ‘Dijital Fotoğraf Makinesi RAW Uyumluluğu Güncellemesi’nin 4.04 numaralı yeni sürümü çıktı. Aslında bu tarz güncellemeler çok büyük haber sayılmaz, ancak bu seferki güncellemede önemli sayılabilecek cihazların destek kapsamına alınması durumu biraz farklılaştırıyor.

apple-os-x-raw-destek-090213

OS X Lion 10.7.5 ve üstü Mac’ler için yayınlanan güncellemeyle birlikte Sony’nin kompakt makinesi Cyber-shot RX1 ve Nikon’un D5200 SLR için de RAW desteği verilmeye başlandı. Böylelikle bu makineyle çekilen RAW formatlı fotoğraflardan Aperture veya iPhoto gibi yazılımlar aracılığıyla yararlanılabilinecek. Bu arada Leica’nın X2, V-Lux 4 ve D-Lux 6 makineleri, Pentax’ın Q, K-30, K-5 II ve IIs makineleri de değişiklik kayıtlarında rastlanan diğer yeni modeller arasında bulunuyor. Kullanıcılar App Store uygulaması altında bulunan güncellemeler bölümü üzerinden yapacakları kontrolle bu son güncellemeye erişebilir.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER