Teknoloji

OS X Mountain Lion 48 saatte iki milyondan fazla kullanıcı tarafından indirilmiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçtiğimiz çarşamba günü yayınladığı OS X Mountain Lion iyi bir başlangıç yaptı sayılır. 200’den fazla yenilik barındıran ve Mac bilgisayarlara iOS tarzı kolaylıklar getiren 19.99 dolarlık bu yeni işletim sistemi sürümü resmi olmayan sonuçlara göre 2 milyon indirme barajını aştı. Söz konusu hesaplama web izleme şirketi Chitka tarafından gerçekleştirildi ve indirme grafiklerinden yola çıkılarak şimdiye kadar 2.11 milyon civarında kullanıcının indirme gerçekleştirdiği saptandı.

Eğer Chitka’nın rakamları doğruysa tüm zamanların en hızlı yayılan ve kullanıcıların uyum gösterdiği işletim sistemiyle karşı karşıyayız demektir. Üstelik kullanıcıların yüzde 90’ının 20 dolarlık ödemeyi yaptığı düşünülüyor, bu durumda Mountain Lion Cupertino şirketinin kasasına daha şimdiden 38 milyon dolar gelir getirmiş olur.

OS X 10.8 Mountain Lion daha da geliştirilen iCloud entegrasyonu, Türkçe desteği henüz bulunmayan dikte özelliği, Airplay üzerinden ekran görüntüsünü yansıtma, Bildirim Merkezi gibi iPhone ve iPad’den aşina olduğumuz birçok özelliği Mac tarafına sunuyor. Henüz Mountain Lion’a geçmemiş olanlar veya geçip de bu işletim sistemini tanımak isteyenler için hazırladığımız OS X Mountain Lion incelemesine göz atabilir, yenilikleri daha yakından tanıyabilirsiniz.

İlgili >> HotHardware

İLGİLİ HABERLER