Teknoloji

Facebook entegrasyonu ve birleştirilmiş iMessage desteğini getiren OS X Mountain Lion 10.8.2 yayınlandı

iPhone, iPad ve iPod touch için iOS 6’yı yayınlayan Apple, Mountain Lion yüklü Mac bilgisayarlar için de OS X 10.8.2 güncellemesini yayınladı. Güncellemeyle birlikte OS X’e gelen yenilikler bu işletim sistemini iOS ile daha uyumlu hâle getirecek türden. Bildirim Merkezi içinde Facebook entegrasyonu, Game Center’a yapılan eklentiler, Kontaklar ve Mountain Lion’ın “Paylaş” butonu OS X 10.8.2 güncellemesiyle gelen başlıca yenilikler arasında bulunuyor.

OS X 10.8.2’nin bir başka özelliği 2010 sonu MacBook Air’lar için Power Nap desteğini getirmesi. Bunun yanı sıra Apple ID kimlik bilgileriyle telefon numaralarının birleştirilmesi de söz konusu. Bu, cep telefonu numaranıza gelen iMessage mesajları veya FaceTime aramalarının Mac üzerinde de görüleceği anlamına geliyor. Her güncellemede olduğu gibi çeşitli hata düzeltmeleri ve özellik güncellemeleri mevcut. Safari ve Mail içinde Passbook desteği, paylaşımlı Anımsatıcı listeleri, Bildirim Merkezi üzerinden tweetlerken URL kısaltmalarından yararlanma bunların arasında yer alıyor. Bu arada Apple Mountain Lion kullanıcılarının birçoğunun muzdarip olduğu bir dosyanın farklı versiyonunu kaydetmeye çalışırken değişiklikleri orijinal versiyon üzerine de kaydetme problemini de OS X 10.8.2 ile birlikte ortadan kaldırıyor.

Bu arada Apple OS X Lion içinde 10.7.5 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme hata düzeltmeleri ve kararlılık güncellemeleri içerirken aynı zamanda Gatekeeper adı verilen ve kullanıcıları Apple tarafından imzalanmamış uygulamaları yüklemekten alıkoyan özelliği de getiriyor. OS X 10.8.2 ve 10.7.5 güncellemeleri için Mac bilgisayarınızdaki Yazılım Güncelleme uygulamasını kontrol etmelisiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER