Teknoloji

Apple OS X Mountain Lion ile gelecek Mesajlar uygulamasının beta sürümünü yayınlandı (güncellendi)

Apple’ın önümüzdeki yaz çıkması beklenen Mac OS X Mountain Lion işletim sisteminin bir parçası olması beklenen Mesajlar uygulamasının beta sürümü yayınlandı. Mac bilgisayarını geçtiğimiz haftalarda yayınlanan OS X 10.7.3’e güncellemiş olanlar iChat uygulamasının yerini alacak ve iOS 5 yüklü iPad, iPhone ve iPod touch sahipleriyle sohbet etme imkânı sağlayacak bu uygulamayı indirip yükleyebilir.

Yazıyı yazdığımız şu sıralarda beta uygulamasının yüklenebildiği sayfada hata mesajı karşımıza çıkıyor. Sık aralıklarla bu sayfayı kontrol edip indirme bağlantısının yeniden aktif hâle gelip gelmediğini görmekte fayda var. Bu hata mesajıyla karşılaşmayıp Mesajlar yazılımını indirmeyi başaranlar 66 MB’lık bir kurulum dosyasının indirildiğini söylüyor.

Mesajlar uygulamasının en çekici özelliği hiç şüphesiz iMessage üzerinden sohbet etme fırsatını masaüstüne taşıyacak olması. Kullanıcılar sadece iMessage servisi kullanan arkadaşlarına değil, aynı zamanda kendi iCloud hesapları altındaki Mac ve iOS cihazları arasında da mesaj gönderiminde bulunabilecek. Ne var ki, eğer bir kişi size cep telefonu numaranızı kullanarak iMessage üzerinden mesaj gönderirse, bu mesaj Mac üzerindeki Mesajlar’da görünmeyecek. Görünmesi için karşı tarafın Apple ID hesap e-posta adresini seçmesi gerekecek. Bu arada FaceTime görüşmeleri de Mesajlar uygulaması üzerinden başlatılabilecek.

İlgili – Apple Mesajlar İndirin

Güncelleme: İndirme bağlantısı yeniden sayfadaki yerini aldı.

İLGİLİ HABERLER