Teknoloji

Apple OS X Mavericks ile gelen Mail uygulamasının hatalarını kısa sürede giderecek

Apple Mavericks işletim sistemiyle birlikte sunduğu Mail e-posta uygulamasına büyük iyileştirmeler getirmeye hazırlanıyor. Mavericks’e güncelleme yapan kullanıcıların birçoğu bu işlem sonrasında Mail uygulamasının sürekli eşzamanlama problemleri çıkardığı yönünde şikayetler iletti. Buna ek olarak bazı kullanıcılar da akıllı posta kutularının bozulduğu, herhangi bir yeni iletinin gelmemiş olmasına rağmen yeni iletinin geldiği şeklinde bildirimlerin yapıldığını rapor etti.

os-x-mavericks-inceleme-251013

Apple zamanında bu durumun Gmail’in isteklerine bağlı olarak uygulanan API değişikliklerinden kaynaklandığını ve bu değişiklikler nedeniyle yeni Apple Mail uygulamasının OS X Mavericks’te bu davranışı gösterdiğini dile getirmişti. 9to5Mac’in haberine göre de, Apple Mail’in yeni bir versiyonu Apple çalışanları tarafından test edilmeye başlanmış. Ayrıca Apple’ın müşteri programı AppleSeed’e bağlı test kullanıcılar da deneme sürecine katılıyormuş. 7.0 versiyonu olarak adlandırılacak bu yeni sürümün değişiklik notlarında “Gmail, akıllı posta kutularıyla ilgili sorunların giderilmesi ve genel kararlılık” ibaresi yer alacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple OS X Mavericks İncelemesi

Kullanıcıların  Mail’deki değişiklikler için OS X 10.9.1 güncellemesinin yayınlanmasını beklemeyecekleri söyleniyor. Apple’ın Mac App Store’un güncellemeler bölümü üzerinden edinilecek özel güncelleme yardımıyla Mail uygulamasındaki sorunları çözeceği söyleniyor. Yeni sürümün ne zaman geleceği henüz belli değil, ancak kullanıcıların çok fazla beklemeyeceği söyleniyor.

İlgili >>9to5Mac

İLGİLİ HABERLER