Teknoloji

OS X Lion’ın 250’den fazla yenilikle temmuzda geliyor, sadece Mac App Store üzerinden 29.99$’a

Apple OS X Lion ile ilgili ilk detayları bundan aylar önce, Ekim 2010’daki “Back to the Mac” etkinliğinde açıklamıştı. O zamandan bu yana süren çalışmaların sonucunda OS X Lion’ın aldığı son hâl WWDC’nin açılış toplantısının ilk gündem maddesi oldu. 250’den fazla yeni özellikle gelecek bu işletim sistemi sürümü özellikle çoklu dokunmatik hareketlerin kullanımı ve tam ekranda çalışan uygulamalarla dikkat çekiyor.

iPhoto, iMovie ve Safari gibi birçok uygulamayı tam ekranda kullanmak mümkün hâle geliyor.. Mission Control adı verilen yeni bir arayüz ise Expose ve Spaces gibi bölümleri aynı çatı altında buluşturuyor ve bu arayüz çoklu dokunmatik hareketlerle kontrol ediliyor. Launchpad uygulama başlatıcısı ise iOS tarzı bir uygulama ekranı sunuyor. Resume adı verilen özellik kullanıcıların programlara kaldıkları yerden devam etmelerini sağlarken otomatik kaydetme özelliği sayesinde üzerinde çalıştığınız dokümanların farklı versiyonları siz kaydetmeyi unutsanız bile otomatik olarak bilgisayara kaydediliyor. Sadece dosya versiyonları arasındaki farklar kaydedildiği için diskte bir şişmenin meydana gelmesi de söz konusu değil. AirDrop özelliği ise OS X Lion kullanıcılarının noktadan noktaya dosya paylaşımı yapmalarına olanak sağlıyor. Mail uygulaması ise söyleşi şeklinde bir görünüm özelliği kazanıyor.

Apple OS X Lion sürümünü Mac App Store üzerinden dağıtacak. 4 GB’lık bir büyüklüe sahip olacak bu kurulum dosyası tamamen indirildikten sonra yükseltme işlemine başlamak mümkün olacak. Temmuz ayında çıkacak bu OS X Lion’a 29.99$ ödeyerek sahip olunabilecek. 29.99$’lık ücret ödendikten sonra aynı yükleme dosyası ile beş farklı Mac cihazını yükseltmek mümkün olacak.

İlgili – Engadget (Galeri)
İlgili – Apple

[Görsel – Engadget]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER