Teknoloji

OS X Lion’da Mac App Store’dan yüklenen uygulamalar için iOS tarzı kaldırma prosedürü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, Mac App Store ile birlikte OS X’e de iOS tarzı uygulama yükleme prosedürünü getirmişti. Şimdiyse sırada aynı prosedürü uygulamaları kaldırmak için getirmek var. OS X Lion’ın 29 Nisanda yayınlanan en son geliştirici sürümü, iPad veya iPhone’daki gibi yeni bir uygulama kaldırma prosedürüyle birlikte geliyor. Launchpad olarak adlandırılan bu özellikte uygulamanın ikonuna uzun süreli tıklandığında, ikonun köşesinde bir çarpı işareti çıkıyor ve kullanıcı bu işarete tıklayarak uygulamayı kaldırabiliyor.

Aslında uzun tıklama iOS cihazlarında olduğu gibi tüm ikonların titremesine neden oluyor. Kullanıcı çarpı işaretine tıkladıktan sonra, emin olunduğuna dair bir sorgu penceresiyle karşılaşıyor ve bu pencere üzerinden kaldırma işlemini onaylaması isteniyor. Bu uygulama kaldırma prosedürünün sadece Mac App Store üzerinden indirilen yazılımlar için çalıştığı belirtiliyor. Eğer başka yollardan bir yazılım veya uygulama kurulmuşsa, normal bir şekilde, bu uygulamaların Applications klasöründen çöp kutusuna sürüklenmesi gerekiyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, OS X’in mevcut yazılım kaldırma prosedürü o kadar da zor ve zahmetli değil. Ancak Windows’tan Mac’e geçiş yapmış olan kullanıcılar “Program Ekle/Kaldır” penceresine  kullanmaya alıştıkları için bu yöntem onlara biraz zor gelebiliyor. iOS, Mac’e geçişte bir yumuşak zemin işlevi gördüğü için bu mobil platformdaki kullanıcı deneyimlerini masaüstüne taşımak mantıklı gibi görünüyor.

İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER