Apple’ın WWDC 2011’deki iOS 5 ön gösteriminde sergilediği özelliklerden biri olan iMessage özelliği sayesinde iOS cihaz kullanıcıları birbirleri arasında Wi-Fi veya 3G üzerinden yazılı veya multimedya mesajları gönderecekti. iPhone, iPad ve iPod touch’larda çalışacak olan bu işlevi Mac bilgisayarlarda da sunmanın Apple’ın planları arasında yer aldığı ortaya çıktı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Foxconn iPhone 18 Pro üretimi için işe alımları hızlandırdı

Apple, E-postamı Gizle özelliğindeki kritik güvenlik açığını kapattı

Apple’ın 634 milyon dolarlık patent itirazını mahkeme reddetti

Apple cihazları için abonelik dönemi başlayabilir

Apple şimdiye kadarki en büyük ekranlı iPhone’u hazırlıyor olabilir
MacRumors tarafından geçilen habere göre, bir yazılımcı OS X Lion‘da yer alan iChat anında mesajlaşma yazılımına iMessage desteğinin geleceğine dair kanıtların bulunduğunu iddia etti. iChat’in OS X Lion versiyonunun kodlarında “timeDelivered” ve “timeRead” şeklinde gönderim ve okunma takibini yapan iki özellik yer alıyor. Bu özelliklerin Apple’ın iMessage protokolünde sunulduğu, ancak şu anda iChat’in doğal mesajlaşma protokollerinde desteklenmediği belirtiliyor. Bu iki özelliğin eklenmesiyle birlikte iki mesajlaşma servisi arasında uyumun sağlanacağı tahmin ediliyor.
iMessage servisi önümüzdeki ekim ayı başında çıkması beklenen iPhone 5 ile aynı zamanlarda yayınlanacak iOS 5’te bulunuyor olacak.
İlgili – MacRumors
Günün Öne Çıkan Fırsatları






Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
[Görsel – Engadget]



