Teknoloji

OS X Lion’a özel iChat’in kodlarında iMessage desteğinin izleri saklı

Apple’ın WWDC 2011’deki iOS 5 ön gösteriminde sergilediği özelliklerden biri olan iMessage özelliği sayesinde iOS cihaz kullanıcıları birbirleri arasında Wi-Fi veya 3G üzerinden yazılı veya multimedya mesajları gönderecekti. iPhone, iPad ve iPod touch’larda çalışacak olan bu işlevi Mac bilgisayarlarda da sunmanın Apple’ın planları arasında yer aldığı ortaya çıktı.

MacRumors tarafından geçilen habere göre, bir yazılımcı OS X Lion‘da yer alan iChat anında mesajlaşma yazılımına iMessage desteğinin geleceğine dair kanıtların bulunduğunu iddia etti. iChat’in OS X Lion versiyonunun kodlarında “timeDelivered” ve “timeRead” şeklinde gönderim ve okunma takibini yapan iki özellik yer alıyor. Bu özelliklerin Apple’ın iMessage protokolünde sunulduğu, ancak şu anda iChat’in doğal mesajlaşma protokollerinde desteklenmediği belirtiliyor. Bu iki özelliğin eklenmesiyle birlikte iki mesajlaşma servisi arasında uyumun sağlanacağı tahmin ediliyor.

iMessage servisi önümüzdeki ekim ayı başında çıkması beklenen iPhone 5 ile aynı zamanlarda yayınlanacak iOS 5’te bulunuyor olacak.

İlgili – MacRumors

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER