Manşetler

OS X Lion ve yenilenmiş MacBook Air yarın çıkabilir

Apple’ın OS X Lion ve yeni MacBook Air ultrataşınabilir bilgisayarları yarın çıkaracağı söyleniyor. Farklı kaynaklardan gelen iddialara göre şirketin perakende mağazaları 19 Temmuz akşamı, yani bu akşam fazla mesai yaparak yeni ekranları ve sunum alanlarını hazırlayacak. Yeni Air serisinin geçen hafta çıkarılacağı tahmin ediliyordu, ancak Apple’ın bu çıkışı son anda ertelediğine inanılıyor.

Hem 9to5Mac hem de MacRumors siteleri Apple mağazalarına LaCie sürücüleri içinde OS X Lion Golden Master kopyalarının gönderildiği ve bu yeni işletim sisteminin mağazadaki tüm cihazlara yüklenmeye hazır hâle getirildiğini gösteriyor. Bu arada Lion ile çalışacak yenilenmiş bir Mac Pro modelinin de çıkarılacağı söylentilerini destekleyecek şekilde önceden konfigüre edilmiş Mac Pro cihazlarının da mağazalara gönderildiği iddia ediliyor. Posterler ve diğer basılı materyallerin de tüpler içinde mağazalara gönderildiği, mağazaların bunlarla donatılacağı belirtiliyor.

Mağazalardaki yenileme çalışmaları bu gece tamamlanmış olacak. AppleInsider’ın kaynakları şirketin yeni MacBook Air’i büyük ihtimalle OS X Lion ile aynı zamanda, 20 Temmuz Çarşamba günü ABD Doğu Saat Dilimine göre sabah 8.30’da yayınlayacağını iddia ediyor. Bu, OS X Lion’ın Türkiye saatiyle öğleden sonra 15.30 gibi Mac App Store’da yer alabileceği anlamına geliyor.

Öte yandan, Apple’ın sitesinde geçtiğimiz cuma günü Thunderbolt portlu Apple LED Cinema Display cihazlarının fotoğrafı boy göstermiş, ancak bu fotoğraf daha sonra siteden kaldırılmıştı. Yenilikler arasında bu yeni monitörler de bulunabilir.

İlgili – 9to5Mac
İlgili – MacRumors
İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER