Teknoloji

OS X için Windows Phone 3.0 eş zamanlama yazılımı yayınlandı

İlk Windows Phone 8 telefonları Türkiye’de de piyasaya çıkmaya başlıyor. Bu cihazlardan satın almayı düşünen Mac sahipleri için Microsoft’un hazırlamış olduğu özel yazılımın yeni sürümü yayınlandı. Windows Phone 3.0 olarak adlandırabileceğimiz bu özel Mac yazılımı sayesinde Apple’ın masaüstü işletim sistemini kullanan bir bilgisayara sahip olanlar, Microsoft’un mobil işletim sistemiyle çalışan cihazlarını bilgisayarlarına kolaylıkla bağlayıp veri transferi yapabilecek. Uygulamanın oldukça geniş kapsamlı bir yenilikten geçtiği ve birçok yeni özellik kazandığı söyleniyor.

Yeni Windows Phone bağlantı yazılımı sade ve kolay kullanımlı olacak şekilde tasarlanmış. Yapılan değişikliklerin arasında Windows Phone 8 cihazları için iPhoto 9.3.2 ve Aperture 3.3.2 desteği getirmek de bulunuyor. Retina ekranlı Mac’lerle de kullanılabilen bu cihaz aynı zamanda Windows Phone 8 akıllı telefonların şarj durumunu da arayüz üzerinde gösterebiliyor. En önemlisi, kullanıcılar sürükle-bırak yöntemini kullanarak dosyalarını Apple bilgisayarlarıyla Windows Phone 8 telefonları arasında taşıyabiliyor.

Windows Phone uygulaması sayesinde film, müzik veya diğer verileri iTunes’tan bir Windows Phone cihazına eş zamanlamak da mümkün oluyor. iTunes üzerinden medya dosyalarının transferi sırasında sadece DRM korumasız dosyaların transferi gerçekleştiriliyor. Bu arada iPhoto veya Aperture yazılımları üzerinden de fotoğraf ve videoların eş zamanlama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Her iki uygulama da Windows Phone 8 telefonundan içerik aktarımında bulunabiliyor.

Windows Phone 3.0 yazılımı sayesinde bir Windows telefonunu Mac cihazıyla kullanmak daha kolay hâle geliyor. OS X için Windows Phone 3.0 yazılımı App Store üzerinden indirilebilir.

İlgili >> Mac App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER