Manşetler

OS X El Capitan beta kodlarında 4K Retina iMac’in işaretleri gizli

retina-5k-imac-hizli-bakis-00014

Apple’ın OS X El Capitan için yayınladığı en son beta sürümü yakında çıkacak bazı ürünler hakkında ipuçları veriyor. 9to5Mac sitesinin haberine göre, beta sürümünün kodlarında henüz tanıtılmamış ve satışa sunulmamış olan 4K Retina ekranlı iMac’e ait bazı referanslar bulunuyor. İşletim sisteminin kodlarına girmiş olan bu ürünün çok yakında tanıtılmasını bekleyebiliriz.

Apple şu anda 27 inç iMac’in 5K çözünürlüklü ekrana sahip versiyonunu satıyor. Ancak 21.5 inç ekranlı iMac’in Retina versiyonu bulunmuyor. Sözü edilen 4K Retina ekranın 27 inç’ten daha çok 21.5 inç ekranlı iMac’te sunulacağı doğru bir tahmin olacaktır.

El Capitan beta kodlarında başka bir yeni Apple ürününün işaretleri de bulunuyor. Apple TV’nin yakında çıkması beklenen yeni versiyonuyla birlikte yeni bir uzaktan kumanda çıkacak. 9to5Mac El Capitan beta sürümünde Bluetooth destekli uzaktan kumandaya ait bazı atıfların bulunduğunu kaydetti, bununla birlikte kodlar kumandanın kızıl ötesi sensöre de sahip olduğunu işaret ediyor, bu da onun normal bir TV uzaktan kumandası gibi işlediği anlamına geliyor. Ayrıca çoklu dokunma destekli izleme dörtgeni taşıyacağı da işaretler arasında bulunuyor, muhtemelen bu izleme dörtgeni Force Touch desteğine de sahip olacaktır.

Öte yandan yeni Apple TV uzaktan kumandasının bir çeşit ses desteğine de sahip olacağı söyleniyor, ancak bunun ses çalma mı, yoksa Siri’ye doğrudan kumanda üzerinden komut verme mi olduğu açık şekilde belirtilmiyor.

Apple’ın planlarının beta kodları aracılığıyla açığa çıkmasına ilk kez rastlanmıyor. Son yıllarda buna benzer olaylara fazlaca rastlandı, ancak bunlar kasıtlı değil gibi görünüyor. Aslında Apple kodlarda yer alan bu işaretler sayesinde geliştiricilere önlerinde nelerin olduğunu da bir şekilde göstermiş oluyor. Bu ayın başlarında iOS 9 beta kodunda gelecek nesil iPhone’da daha gelişmiş bir FaceTime kamerasının bulunacağına dair izlere rastlandığı ortaya çıkmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER