Teknoloji

OS X El Capitan 10.11.1 güncellemesi yeni emojiler getirdi

macbook-pro-os-x-el-capitan-221015

Apple sadece iOS 9.1 mobil işletim sistemi güncellemesini yayınlamakla kalmadı, aynı zamanda OS X El Capitan için de 10.11.1 versiyonunu çıkardı. Geçen hafta dördüncü beta sürümünün yayınlanmasından kısa bir süre sonra çıkan bu yeni sürüm, yaklaşık üç hafta önce yayınlanan OS X El Capitan sürümüne gelen ilk önemli güncelleme oldu.

Genellikle OS X versiyonları için gelen bu küçük çaplı güncellemeler çok fazla görsel değişiklik veya yeni işlev sunmuyor. Bunun yerine daha çok hata düzeltmelerine ve uyumluluk güncellemelerine odaklanıyor. OS X 10.11.1 sürümü için de aynı durum söylenebilir. Örneğin güncellemeler arasında Microsoft Office ile ilgili olarak yaşanan bir soruna getirilen çözüm de bulunuyor.

Microsoft Office 2016 kullanıcıları Office uygulamalarının yüklenmesinde çeşitli sorunlar yaşıyor, ayrıca kullanım sırasında çökme, vb. hata ve problemlerle karşılaşıyordu.

OS X 10.11.1 sürümüyle gelen bir başka yenilik de Unicode 7 ve Unicode 8 desteklerinin eklenmesi oldu. Ayrıca 150’nin üzerinde yeni emoji karakterinin eklenmesi de yenilikler arasında bulunuyor. Yeni eklenen emojiler arasında taco ve hot dog gibi yiyecekler ve orta parmak gösteren emoji gibi bazı argo niteliğindeki işaretler de yer alıyor. iOS 9.1 güncellemesiyle birlikte aynı emoji simgeleri iPhone ve iPad’de de geldi.

OS X 10.11.1 El Capitan güncellemesine gelen yenilikler aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • OS X El Capitan’a yükseltilirken yükleyici güvenilirliğini artırır
  • Microsoft Office 2016 ile uyumluluğu artırır
  • Giden sunucu bilgisinin Mail’den kaybolması sorununu düzeltir
  • Mesajların ve posta kutularının Mail’de görünmesini engelleyen sorunu çözer
  • VoiceOver güvenilirliğini artırır
  • Tam Unicode 7.0 ve 8.0 desteğiyle 150’nin üzerinde yeni emoji karakteri ekler

Güncellemeyi App Store uygulamasının Güncellemeler bölümü üzerinden kurabilirsiniz.

 

İLGİLİ HABERLER