Teknoloji

OS X 10.9 yüklü test sistemleri internette gezinmeye başladı

Geçtiğimiz yaz OS X 10.8 Mountain Lion‘ı yayınlayan Apple bir sonraki büyük versiyon için de çalışmalara çoktan başladı. Birkaç web sitesi ziyaretçi kayıtlarından yola çıkarak OS X 10.9, yani Apple’ın bundan sonraki büyük OS X sürümü olarak nitelendirilen işletim sisteminin yüklü olduğu makinelerden ziyaret aldıklarını dile getirdi.

Bu durum Apple’ın gelecek nesil işletim sisteminin test çalışmalarının başladığı anlamına geliyor. Örneğin AppleInsider sitesi “Intel 10.9” olarak işaretlenmiş kaynak veya kaynaklardan toplam 30 ziyaretçi geldiğini belirtti; diğer web siteleri de OS X 10.9 makinelerinden birkaç ziyaretçi aldıklarını kaydetti. Sayının kısıtlı olması Apple’ın gelecek büyük OS X sürümünü şu an için kısıtlı sayıda bir kullanıcı grubuyla test ettiği şekilde yorumlanabilir. Tabii ki, sözü edilen bu ziyaretçi istatistiklerindeki kayıtların gerçek olmaması, çeşitli çevreler tarafından yanıltma amacıyla sahte kayıtların oluşturulması ihtimali de bulunuyor. Bu nedenle bu olaya biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

Ne var ki, Apple’ın gelecek yıl içinde OS X için yeni bir güncelleme çıkaracağı kuvvetle muhtemel. Şirket masaüstü yazılımını her yıl olacak şekilde belirli bir takvime bağlı kalarak güncelliyor. Buna dayanarak 2013 yılı içinde 10.9’un çıkacağını beklemek de normal olacaktır. Tabii ki, bu yeni sürümün ne gibi yenilikler sunacağı henüz tam olarak netlik kazanmadı. Ancak OS X ile iOS’i birbirine daha da yakınlaştıracak yenilikler bekleyebiliriz.

İlgili >> AppleInsider

İLGİLİ HABERLER