Teknoloji

OS X 10.9.4 beta kodlarında yeni iMac modellerinin işareti gizli

Görünüşe göre Apple’dan yeni iMac modelleri geliyor. MacRumors sistesinin haberine göre, geçtiğimiz çarşamba günü geliştiricilere dağıtılmaya başlanan OS X Mavericks 10.9.4 beta kodlarında üç yeni iMac modeline ait referanslar yer alıyor.

imac-240913

Piker Alpha olarak bilinen ve Hackintosh korsan topluluğunun bir üyesi olan bilgisayar kurdu kod içinde güç yönetimine yönelik üç adet özkaynak dosyasına rastladı. Bunlar model numaraları 15 ile başlayan üç iMac’i temsil ediyor. Apple’ın mevcut iMac serisindeki model numaraları 14,1 ve 14,2 olarak biliniyor.

Ne var ki, Apple OS X 10.9.4 beta sürümünü Mac App Store ve Geliştirici Merkezinden, herhangi bir açıklama yapmaksızın geri çekti. Bu da söz konusu kodun yakında gelecek iMac modelleriyle ilgili olarak gerçekten de bilgi sızdırıp sızdırmadığına yönelik şüphelerin kuvvetlenmesine neden oldu. Apple’ın iMac serisinde bu yıl güncellemeler yapmasını beklemek çok da sıradışı sayılmaz. Ne de olsa şirket ürün serisini yıllık bazda yeniliyor.

Aslında dedikodular arasında Apple’ın gelecek hafta başlayacak Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı etkinliğinde yeni iMac modellerini tanıtması da yer alıyor. Masaüstü bilgisayar için ABD Apple Online Store’da verilen sevkiyat süresinin beş güne düşmüş olması da yeni modellerin geleceğine dair önemli kanıtlar arasında sayılıyor. Bu arada bazı perakendecilerin de en son model iMac modellerini büyük indirimlerle satmaya başladığı belirtiliyor.

Bu arada KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’nun Apple’ın çok yakında iMac’in düşük fiyatlı versiyonunu çıkaracağına yöneöli tahminini unutmamak gerekiyor. Ayrıca analist yeni iMac’in haziranda, ikinci çeyreğin sonunda çıkacağını gösteren kanıtı da paylaşmıştı. Kuo yeni iMac’in fiyat-performans oranına odaklı bir ürün olacağını öne sürmüştü. Apple böyle bir ürünle bazı bölgelerde pazar payını daha da artırabilir.

İlgili >> MacRumors, Piker Alpha

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER