Teknoloji

OS X 10.8 Mountain Lion yayınlandı, 19.99 dolara satın alıp indirebilirsiniz

Apple dün gece saatlerinde OS X 10.8 Mountain Lion’ı 25 Temmuz tarihinde, yani bugün yayınlayacağını resmen duyurmuştu. Mountain Lion’ın bugün öğleden sonra saatlerinde gelmesini bekliyorduk ki, beklentimizde yanılmadık. OS X Mountain Lion’ı Mac App Store üzerinden indirebilirsiniz.

Apple OS X 10.8 Mountain Lion için 19.99 dolarlık fiyat belirledi. Bir kurulum dosyasıyla beş farklı Mac bilgisayar güncellenebiliyor. Eğer Mac App Store’da “Mountain Lion” araması yaptığınızda herhangi bir sonuç görmezseniz, aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip edebilir ve doğrudan işletim sisteminin sayfasına ulaşabilirsiniz. Kurulum dosyası yaklaşık 4 GB tutuyor. Bu da kota sorunu olmayan bir internet bağlantısına sahip olmanızı gerekli kılıyor. Bu arada ilk gün Apple’ın sunucularına fazla yığılma olabilir, bu da kurulum dosyasının indirilme süresini uzatabilir, bizden söylemesi. Bu arada yükseltme işlemi yapacakların bunun öncesinde her ihtimale karşı sistemlerinin bir yedeğini almalarını tavsiye ederiz.

Bu arada 25 Temmuz tarihinden önce Apple’ın bu yaz başında duyurduğu MacBook Pro, MacBook Air veya Retina ekranlı MacBook Pro modellerinden birini satın alanlar OS X Mountain Lion’a ücretsiz terfi hakkına sahip olacak. Bunun dışında OS X Mountain Lion, Lion veya Snow Leopard yüklü sistem sahipleri tarafından terfi edilebilir. Ancak her sistem OS X Mountain Lion’a güncellenemiyor. Minimum sistemler aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • iMac (Mid 2007 veya sonrası)
  • MacBook (Late 2008 Alüminyum ya da  Early 2009 veya sonrası)
  • MacBook Pro (Mid/Late 2007 veya sonrası)
  • MacBook Air (Late 2008 veya sonrası)
  • Mac mini (Early 2009 veya sonrası)
  • Mac Pro (Early 2008 veya sonrası)
  • Xserve (Early 2009)

İlgili >> Mac App Store (OS X 10.8 Mountain Lion indir)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER