Eğlence

Yeni Örümcek Adam filmleri Peter Parker’ın lise yıllarına daha fazla odaklanacak

spider-man-111214

Sony ve Marvel arasında varılan anlaşmanın ardından Örümcek Adam’ın sinemadaki yeni macera serisi için hazırlıklar başladı. Marvel Studios başkanı Kevin Feige, Collider’a verdiği röportajda yeni Örümcek Adam maceralarının hangi eksende şekilleneceği konusunda önemli ipuçları verdi.

Yeni Örümcek Adam filmlerinin kreatif sorumluluğunu üstlenen Feige, Marvel ve Sony işbirliğinden doğacak filmlerde Peter Parker’ın lise yıllarına daha fazla odaklanılacağını belirtti. En sevdiği Örümcek Adam hikayelerinin büyük bir kısmında Peter Parker’ın lisede olduğunu söyleyen Feige, bu alanı keşfetmek istediklerini ifade etti. Feige, Parker’ın lisede olması sebebiyle Marvel Sinema Evreni’nin parçası olan diğer süper kahramanlardan ayrı bir yerde konumlanacağına dikkat çekti.

Marvel Studios başkanı, lise çağındaki Peter Parker’ın senaryo konusunda da kendilerine yeni ufuklar açacağını dile getirdi. Çizgi romanlarda bu döneme ait işlenmeyen pek çok hikayenin olduğunu hatırlatan Feige, Örümcek Adam’ın lise maceralarında hem bugüne kadar beyaz perdede görülmeyen kötü adamların olduğunu hem de Peter Parker’ın kişiliğinin farklı yönlerinin keşfedildiğini söyledi. Bugüne kadarki Örümcek Adam sinema prodüksiyonlarında Peter Parker’ın lise yılları oldukça yüzeysel biçimde işlenmişti.

Feige, 28 Temmuz 2017’de vizyona girmesi planlanan ilk filmde Parker’ın 15-16 yaşlarında olmasını planladıklarını belirtti. Ancak bu durum şirketin rolü söz konusu yaşlardaki bir aktöre vereceği anlamına gelmiyor. Daha önceki filmlerde Tobey Maguire ve Andrew Garfield yirmili yaşlarının sonları veya otuzlu yaşlarının başlarında olmalarına rağmen, lise çağındaki Peter Parker’a hayat vermişlerdi.

İLGİLİ HABERLER