Eğlence

Sony ve Marvel’dan Örümcek Adam hayranlarını sevindirecek anlaşma

orumcek adam: evden uzakta avengers: endgame marvel

Sony Pictures ve Marvel Studios üçüncü bir Örümcek Adam filmi yapmak için anlaşmaya vardı. Sony ve Marvel Studios’un sahibi Disney’in anlaşması, mahallenin dost canlısı kahramanı Örümcek Adam’ın Marvel Sinema Evreni’ndeki maceralarının devam edeceği anlamına geliyor.

Marvel Studios’un eş başkanı Kevin Feige, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Spidey’nin Marvel Sinema Evreni’ndeki yolculuğunun devam etmesinden dolayı çok mutluyuz. Tüm Marvel Studios ekibi olarak onunla çalışmaya devam edeceğimiz için büyük heyecan duyuyoruz. Örümcek Adam, hikayesi tüm dünyada farklı yaşları ve kitleleri buluşturan bir kahraman ve ikon. Kendisi aynı zamanda farklı sinema dünyaları arasında geçiş yapabilen tek süper kahraman. Sony de bir yandan kendi Spidey macerasını geliştirmeye devam ederken gelecekte sizi ne gibi sürprizlerin beklediğini asla bilemezsiniz.”

Örümcek Adam’ın Marvel Sinema Evreni’nden çıkabileceği yaz aylarında açıklanmıştı. Bu kararın Disney ve Sony arasındaki finansal anlaşmazlık nedeniyle alındığı belirtilmişti. Disney ve Sony arasındaki anlaşmada, Örümcek Adam’ın sinema filmlerinin gişe ve ticari satış gelirlerinin sadece yüzde 5’i Disney’in kasasına giriyordu. Disney, bu anlaşmanın gelirin yarı yarıya paylaşılacağı şekilde revize edilmesini istemişti.

Sony ve Disney’in kararı, Marvel Studios’un eş başkanı Kevin Feige’in bundan böyle Örümcek Adam’ın Sony’nin markasıyla yayınlanan filmlerine katkıda bulunamayacağı anlamına geliyordu.

Taraflar arasında uzlaşma sağlanmasaydı, son olarak Tom Holland tarafından canlandırılan süper kahraman, sadece Sony’nin Örümcek Adam’ı merkeze koyduğu yeni sinema evreninin filmlerinde görünebilecekti. Söz konusu evrende Venom gibi karakterler de bulunuyor.

Örümcek Adam’ın Marvel Sinema Evreni’nin son filmlerinde üstlendiği kilit rol, Marvel’ın süper kahramandan vazgeçmesini zorlaştırmış gibi görünüyor. Variety’de yer alan habere göre, taraflar arasındaki anlaşmanın mevcut koşullarıyla devam ettiği düşünülüyor.

Yeni Örümcek Adam filmi ne zaman yayınlanacak?

Örümcek Adam’ın Marvel Sinema Evreni’nden çıkma ihtimali, süper kahramanın hayranlarında büyük üzüntü yaratmıştı. Hayranlar, bunu engellemek için Twitter’da bir kampanya da düzenlemişti.

Sony’nin Eve Dönüş üçlemesi kapsamındaki yeni Örümcek Adam filmi, 16 Temmuz 2021’de vizyona girecek. Bu filmden sonraki durumun ne olacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER