Teknoloji

Orange 2015’e kadar LTE’yi Avrupa’da faaliyet gösterdiği ülkelere yaymayı hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LTE teknolojisi ABD’de yavaş yavaş yayılmaya başladı. Ancak Avrupa’da ve Türkiye’de aynı şeyi söylemek mümkün değil. CeBIT’e gittiğimizde Almanya’da çeşitli çalışmaların yapılmakta olduğunu gördük. Fransa’nın en büyük operatörü olan ve Avrupa’da da çeşitli pazarlarda faaliyet gösteren Orange ise LTE bağlantısını 2015 yılına kadar Avrupa’da faaliyet gösterdiği tüm pazarlara getireceğini açıkladı.

Brüksel’de düzenlenen bir etkinliğe ev sahipliği yapan şirket bunun yanı sıra başka alanlardaki taahhütlerini de ortaya koydu. Örneğin FTTH (Eve fiber) servisinin yaygınlığını 2020’ye geldiğinde 15 milyon hane tarafından kullanılabilir ve işlerinin yüzde 80’ini oluşturur hâle getirme hedefi bunlardan bir tanesi. NFC tabanlı ödeme sistemleri de planlar arasında bulunuyor. Orange 2012’de 3 milyon adet SIM tabanlı NFC cihazı dağıtmayı, bunu 2013’te 10 milyona çıkarmayı hedefliyor. Şirket bulut servislerini çevre dostu veri merkezlerinden sunmayı da amaçlıyor.

Bu arada Avrupa’da büyük kapsamlı bir LTE açılımı yapmanın planlarını yapan şirket 3G kapsama alanını da 2015’e gelindiğinde tüm Afrika ve Orta Doğu’ya yaymış olmayı hedefliyor.

İlgili – Orange

İLGİLİ HABERLER