Bilim

Oral-B iO10 elektrikli diş fırçası akıllı araçlarla geliyor

oral-b io10

Oral-B iO4, iOS5 ve iO10 adını taşıyan yeni elektrikli diş fırçalarını CES 2022’de gözler önüne çıkardı. iO10 yeni modellerin en gelişmiş üyesi olarak göze çarpıyor. Oral-B’den verilen bilgiye göre, iO10 diş fırçalama koçu ve zamanlayıcı gibi özellikleriyle ağız sağlığını daha iyi takip ve kontrol etmeyi sağlıyor.

Oral-B’nin iO elektrikli diş fırçası serisi, akıllı özellikleriyle şirketin standart elektrikli diş fırçasıyla ayrılıyor. Yeni diş fırçalarından iO10, Oral-B’nin iOSense teknolojisini iO Charger şarj ünitesiyle destekliyor.

Oral-B’den verilen bilgiye göre, iOCharger fırçalama basıncı, süresi ve alanıyla ilgili olarak gerçek zamanlı “koçluk” yapıyor. Bu sayede diş fırçalarken akıllı telefonu banyoya taşımaya gerek kalmadığı belirtilirken, şarj aletinin zamanlayıcısıyla iki dakikalık diş fırçalama süresinin tamamlandığından emin olunuyor. iOCharger aynı zamanda saat işlevi görüyor.

Fırçalama verisi, Oral-B’nin mobil uygulamasına aktarılıyor. Böylelikle kullanıcılar fırçalama alışkanlıklarına dair bilgilleri görebiliyor. iO10’da kişiselleştirilmiş fırçalama deneyiminin parçası olarak yedi farklı temizlik modu da kullanıcılara sunuluyor.

Oral-B iO10 ile birlikte iO4 ve iO5 diş fırçalarını da duyurdu. Her iki seçenekte de birden fazla fırçalama modu, diş fırçasının şarj durumunu gösteren bir LED ışığı ve iki dakikalık fırçalama süresinin tamamlandığını renkli ışıklarla göstermek gibi özellikler bulunuyor. Ancak sadece Oral-B iO5’te mobil uygulamayla eş zamanlama imkanı sunuluyor.

Oral-B iO10 için fiyat açıklamadı. Ancak diş fırçasına sahip olmak isteyenler için bir “VIP listesi” oluşturdu. iO4 ve iO5’in ise ABD’de 100 doların altında fiyatlarla satılacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER