Teknoloji

Oral-B Genius Türkiye’de satışa sunuluyor

oral-b geniusOral-B, geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde “Dünyanın en akıllı şarj edilebilir diş fırçası” olarak tanımladığı Genius’ı görücüye çıkartmıştı. Barındırdığı hareket sensörü ve pozisyon algılama teknolojisi ile diş fırçalama deneyimini bir adım öteye taşımak için tasarlanan Oral-B Genius, geçtiğimiz ay yurt dışında satışa sunulmuştu. Akıllı diş fırçası, 15 Ağustostan itibaren Türkiye’de piyasaya sürülecek.

Akıllı diş fırçası, sensörler ve kamera sisteminin yardımıyla kullanıcılara dişlerini, diş hekimlerinin önerdiği biçimde, fırçalamalarında yardımcı oluyor. Oral-B’nin akıllı telefon uygulaması da, Genius’ın ağız içindeki hareketlerinin takip edilmesini sağlıyor.

Oral-B’nin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de her 100 kişiden sadece 1’i şarj edilebilir diş fırçası kullanıyor. Dünya genelinde ise dişlerini fırçalayan kişilerin yüzde 80’inin ağızlarında bir bölgeyi fırçalamaya yeterince zaman ayırmadığı, yüzde 60’ının ise arka azı dişlerine neredeyse hiç dokunmadığı görülüyor. 2 dakika olması gereken diş fırçalama süresinin ortalama 46 saniyede kalması da ayrı bir sorun olarak göze çarpıyor. Oral-B Genius, dişlerin hiçbir yer atlanmadan ve doğru sürede bir diş fırçalama deneyiminin yaşatılmasını amaçlıyor.

Oral-B Genius iki farklı renk seçeneğiyle geliyor

Akıllı diş fırçasında bulunan 360 derece ışıklandırma sistemi, kullanıcılara fırçalarını kişiselleştirme fırsatını veriyor. Oral-B uygulamasının yardımıyla 12 renk arasından yapılan seçim, arzu edildiğinde değiştirilebiliyor. Ana renk seçeneği olarak ise siyah ve beyaz kullanıcıların karşısına çıkıyor. Beyaz renkli Genius için 579 TL, siyah renkli Genius içinse 629 TL ödemek gerekiyor.

oral-b genius Akıllı diş fırçasının incelemesini yakında Teknoblog’da bulabileceğinizi de belirtelim.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER