Teknoloji

TikTok için sürpriz bir talip daha

tiktok topluluk rehberi

TikTok’un ABD operasyonlarını elden çıkarma ihtimali, pek çok büyük şirketin iştahını kabartmışa benziyor. Bu şirketlerin arasına bir yenisinin daha katıldığı söyleniyor. The Financial Times’ın haberine göre, Oracle da TikTok ile ilgileniyor.

Kurumsal yazılım alanının devlerinden biri olan Oracle’ın şimdiden TikTok’un sahibi ByteDance ile görüşmelere başladığı söyleniyor. Oracle’ın bu süreçte General Atlantic ve Sequoia Capital gibi yatırım şirketleriyle beraber hareket ettiği belirtilirken; teklifin TikTok’un ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki operasyonlarını kapsadığı ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz cuma günü ByteDance’e ABD operasyonunun satışı için 90 günlük bir süre vermişti. Oracle’ın milyarder kurucusu Larry Ellison’ın teknoloji dünyasında Trump’ı açıkça destekleyen biri olduğu biliniyor. Ancak bunun Oracle’ı TikTok’u satın alma konusunda uygun aday hâline getirip getirmeyeceği bilinmezliğini koruyor.

TikTok konusunda Oracle iddiasından önce en güçlü aday olarak Microsoft’un ismi öne çıkıyordu. Hukuki ve teknik açıdan oldukça karmaşık görünen sürecin nasıl sona ereceğini görmek gerekiyor. Ancak Trump’ın verdiği süre dolana kadar başka olası taliplerin adını duymak da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER