Teknoloji

Oracle Java için OS X desteğini duyurdu, Java güncellemeleri Windows ile aynı zamanda duyurulacak

Apple, 600 bin civarında Mac’i etkileyen zararlı yazılım tehlikesinin çıkmasının hemen ardından 1.6.0_31 versiyon numaralı Java güncellemesini yayınlamıştı. Halbuki Oracle kendi eliyle geliştirdiği 31 numaralı Java versiyon güncellemesini Apple’dan iki ay önce yayınlamıştı. Aradaki süre Flashback yazılımının Mac’lerde yayılmasına izin verdi.

Anlaşılan bu durum iki şirkete de ders olmuş. Oracle, yaptığı açıklamayla Mac için Java desteğini doğrudan vereceğini duyurdu. Yani Java güncellemeleri diğer versiyonlarla aynı anda Mac’e de gelecek. Oracle yöneticilerinden Henrik Stahl, bir blog yazısında OS X için Jave Geliştirme Kiti 7 ve JavaFX Yazılım Geliştirme Kiti 2.1’in varlığını da duyurdu. Bu araçlar Mac için sunulacak genişletilmiş desteğin başlangıç noktasını teşkil ediyor.

Apple şimdiye kadar kendi Java versiyonlarını çıkarıyordu ve bu durum kritik Java açıklarının kapatılmasında önemli gecikmelere yol açıyordu. Kaspersky Labs’in yayınladığı son rapora göre Apple güvenlik anlamında Microsof’tun tam anlamıyla on yıl gerisindeydi. JDK ve JavaFX SDK’nın gelişi duyurulmuş olsa da, tam destek planı henüz tam anlamıyla hayata geçmiş sayılmaz. Çünkü Oracle’ın Java için Web Start bileşenleri ve eklentilerine OS X desteğini sunması gelecek büyük sürüme kadar hayata geçmeyecek. JDK 7 için altıncı güncelleme bu yılın ilerleyen aylarında bekleniyor. Bu arada Oracle’ın yeni Java versiyonları sadece OS X 10.7 ve üstü sürümlerde çalışacak.

Tüm Mac kullanıcılarının yazılım güncelleme aracını çalıştırıp sistemlerinde bulunabilecek herhangi bir zararlı yazılımı tespit etmeye çalışmaları önemli. Eğer Lion kullanıcısıysanız, JDK’yı indirebilirsiniz. Tüm Java güncellemeleri kullanıcılara otomatik olarak iletilecek.

İlgili – Oracle Blog Henrik Stahl
İlgili – Oracle

İLGİLİ HABERLER