Teknoloji

Oracle Google ile olan mücadelesini farklı bir alanda sürdürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oracle googleOracle Google aleyhine açtığı büyük patent davasını kaybetmişti. Bu karar, şirketin Google’a yönelik öfkesini dindirmekten ziyade artırmışa benziyor. Duruşmaların yeniden görülmesi için girişimlerde bulunan Oracle, bir yandan da rakibinin itibarını zedelemek adına farklı yolları deniyor.

Fortune’a bir açıklama gönderen Oracle, Campaign for Accountability adını taşıyan bağımsız hak savunma grubuna maddi destekte bulunduğunu belirtti. Söz konusu grup, Google’a karşı olan tavrıyla tanınıyor.

Büyük petrol şirketleriyle mücadele, LGBT haklarını korumak gibi amaçlar doğrultusunda çalışan Campaign for Accountability, Google’ın Şeffaflık Projesi’ne de karşı çıkıyor. Grup, söz konusu projeyle Google’ın devletler ve insanlar üzerindeki etkisinin izlerini sürmeye çalıştığını savunuyor. Google ile Beyaz Saray arasındaki görüşmeler de Campaign for Accountability’nin eleştiri oklarını üzerine çeken olaylar arasında ön plana çıkıyor. Şeffaflığı savunduğu iddiasını taşıyan Campaign for Accountability’nin mali kaynakları konusunda şeffaf olmaması ise işin ironik kısmını oluşturuyor.

Oracle Google aleyhindeki iddialarını Campaign for Accountability ile destekleyebilir

Oracle’ın Google’a karşı olan mücadelesinde Campaign for Accountability’den etkin biçimde faydalanması ihtimaller arasında yer alıyor. Şirketin internet devi aleyhindeki iddialarını grubun yardımıyla destekleyebileceği ve böylelikle Google’ı itibarsızlaştırmaya çalışabileceği belirtiliyor. Oracle’ın Campaign for Accountability’ye desteği artık açık olsa da, bu desteğin özellikle politikacılar nezdinde görmezden gelinebileceği ortaya atılanlar arasında yer alıyor. Oracle ve Google arasında işlerin buradan sonra nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER