Teknoloji

Oracle cep telefonu pazarına girmek için RIM veya Palm’ı satın almayı düşünmüş

Oracle ile Google arasındaki davada ilginç ayrıntılar da ortaya dökülüyor. Oracle CEO’su Larry Ellison’ın ifadesinde ortaya çıkan detaylara göre Oracle RIM veya Palm’ı satın alıp cep telefonu pazarına girmeyi düşünmüş. Ne var ki, RIM’in o zamanlar çok pahalı olması, Palm’ın da HP tarafından satın alınması bu fikrin gerçeğe dönüşmemesine neden oldu.

Bu arada Reuters’ın haberine göre Oracle Samsung gibi bir Android üreticisiyle de iş ortaklığı yapmayı düşünmüş, ancak bunun neden gerçekleşmediği tam olarak bilinmiyor. Ellison Apple ve Google ile rekabet etmenin veya bunu denemenin kötü bir fikir olduğunu söyleyerek bu olayı geçiştirdi. Ayrıca Ellison, Larry Page ve Eric Schmidt’i Android’i Java’nın endüstriyel standart versiyonuyla uyumlu hâle getirmek için ikna etmeye çalıştığını, ancak bunda başarılı olamadığını ifade etti. Bu arada Larry Page’in daha önce alınmış yeminli ifadesinden kayıtlar duruşmada paylaşıldı. Page, Google’ın mobil işletim sisteminde Java yerine başka bir çözüm kullanmak için Microsoft ile çalışmayı göz önünde bulundurduğu da kaydedildi.

Page’in yeminli ifadesinin bir bölümünde Google’ın Java’yı lisanslamayı da göz önünde bulundurduğu geçiyor. Bu arada duruşmanın hakimi dava konusunun merkezinde nispeten küçük sayılacak fikri mülkiyetin bulunduğunu, duruşmanın Java ve Android karşılaştırmasıyla bir ilgisinin bulunmadığı konusunda tarafları uyardı.

İlgili – Wall Street Journal
İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER