Teknoloji

Oracle CEO’su Larry Ellison Google’ı ”kesinlikle kötü” olarak tanımladı, NSA izlemelerini savundu

Oracle CEO’su Larry Ellison’ın CBS This Morning programı için Charlie Rose’a verdiği röpörtajda Apple için söyledikleri oldukça konuşulsa da, Ellison’ın sansasyonel yorumları bununla sınırlı kalmadı. Şirketinin Google ile yaşadığı sorunlara da değinen CEO, Google’ın Oracle’ın Java programlama diline yönelik davranışını ”kesinlikle kötü” olarak tanımladı. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) Edward Snowden tarafından ortaya çıkarılan izleme programlarını da savunan Ellison, bu tarz programların Boston Maratonu’na gerçekleştirilen bombalı saldırı gibi eylemleri önlemek için ”kesinlikle gerekli” olduğunu savundu.

larry-ellison-130813

Oracle 2012 yılında Google’a Java kullanımından ötürü 6 milyar dolarlık bir dava açmış ve bu davayı kaybetmişti. Sonuçtan doğal olarak memnun olmayan Ellison, sadece Google yöneticileriyle iyi geçinemediğini ifade etti. Larry Page’in adını özel olarak anan Ellison, Google’da kararları Page’in verdiğini ifade etti. Google’ın Java kullanımıyla ilgili yaptıklarının ”kesinlikle kötü” olduğunu söyleyen Oracle CEO’su, Larry Page’in bu durumdan yüzde 100 sorumlu olduğunu sözlerine ekledi.

Milyonlarca kişiye ait veriyi internet ve mobil operatörler aracılığıyla toplayan NSA’nın programları hakkında da konuşan Ellison, bu durumdan rahatsız olmadığını belirtti ve bu bilgilerin devlet tarafından yanlış bir biçimde kullanıldığını duyan biri olup olmadığı sorusunu sordu. Bu programların muhteşem ve gerekli olduğunu söyleyen Ellison, bu programların gerekliliğinin ABD Başkanı Barack Obama tarafından da onaylandığına dikkat çekti. Ellison Boston Maratonu’ndakine benzer saldırıların etkisini azaltmak için bu programlara ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Ellison bu izleme programlarının terör şüphelileri yerine siyasi rakipleri hedef aldığı takdirde amacını aşacağını dile getirdi.

İlgili >> CBS

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER