Teknoloji

Oppo akıllı saat pazarındaki yolculuğu Watch X ile devam ediyor

oppo watch x

OnePlus Watch 2, 2024 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2024) gözler önüne çıkmıştı. OnePlus’ın kardeş kuruluşu Oppo’nun yeni akıllı saatini duyurması da fazla zaman almadı. Oppo Watch X, tasarımı ve özellikleri itibarıyla OnePlus Watch 2 ile hemen hemen aynı olmasıyla dikkat çekiyor.

Watch X’te de kullanıcıları çift işletim sistemi karşılıyor. Zorlu görevleri Google Wear OS 4 üstlenirken, diğer her şeyi RTOS adını taşıyan işletim sistemi yerine getiriyor. Bunlar arasında aktivite ve sağlık takibi bulunuyor. Watch X’in kalbinde de Snapdragon W5 Gen 1 ve BES 2700BP işlemciler yer alıyor. Bu işlemciye 2 GB RAM eşlik ediyor. Akıllı saatin depolama alanı ise 32 GB.

Oppo Watch X’te kullanıcıları yenileme hızı 60 Hz olan 1.43 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekran bulunuyor. Akıllı saate ihtiyaç duyduğu enerjiyi 500 mAh kapasiteli pili veriyor. Oppo’dan verilen bilgiye göre, bu pil standart modda 100 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor. Güç koruma modunda ise bu süre 12 saate çıkıyor. Watch X’te VOCC Flash şarj özelliği de kullanıcıları bekliyor. Sadece 10 dakikalık bir şarj işlemi, bir günlük kullanım süresi sağlıyor. Pili 1 saat içinde yüzde 100 oranında doldurmak mümkün oluyor.

Oppo Watch X için ne kadar ödemek gerekiyor?

Oppo’nun yeni akıllı saati çift bant GPS desteğiyle geliyor. Wi-Fi, Bluetooth ve NFC desteği de telefonda mevcut. IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip Watch X, suyun altında 5 ATM basınca kadar çalışabiliyor. Saatte 16 MIL-STD-810H askeri dayanıklılık sertifikasının da bulunduğunu belirtmekte fayda var.

  • oppo watch x
  • oppo watch x
  • oppo watch x

Oppo Watch X için Platinum Siyah ve Mars Kahverengisi olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Akıllı saat Malezya’da 1399 ringgit (9238 TL) karşılığında satılacak. Watch X, 2 Mart’ta piyasaya çıkacak. Saatin diğer ülkelerde ne zaman ve hangi fiyatla satışa sunulacağı konusunda henüz bilgi verilmediğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER