Manşetler

Video: Oppo Watch Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

Video: Oppo Watch Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Video: Oppo Watch Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)Oppo Watch
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Oppo akıllı telefonlarıyla Türkiye’de hatırı sayılır biçimde tanınır hâle geldi. Sıra aksesuarlarla akıllı telefonu desteklemeye geldi. Yaza girilirken tam kablosuz kulaklık Enco W31 Türkiye’ye gelmişti. Sonbaharda ise Oppo Watch ile birlikte akıllı saat arayanlara yeni bir seçenek sunuluyor. Oppo Watch elimize ulaştı. Kutu açılımı videosunda sadece kutu içeriği ile sınırlı kalmıyoruz, akıllı saati kuruyor ve ön inceleme tadında bir bakış atıyoruz.

Akıllı saatlerin dikdörtgen biçimli uzun kutularına benzer bir kutuda gelen Oppo Watch’un 46mm’lik siyah renkli versiyonu elimize ulaştı. Buna siyah renkli lastik kordon eşlik ediyor. Oppo Watch’un kendi bağlantı mekanizması var, bu da başka akıllı saatlerin kayış veya kordonlarını kullanamayacağınızı gösteriyor. Mekanizma kolaylıkla açılıyor, kordon değişimi çok kolay. Ayrıca saatin kasasıyla bağlantısı da epey sağlam görünüyor. Oppo, yedek bir kordon tokasını da kutuya eriştirmiş.

Akıllı saat ve kordonun dışında kutudan Oppo Watch’un VOOC Hızlı Şarj destekli şarj aksesuarı çıkıyor. USB-A uçlu bu aksesuarın üstünde yer alan bağlantı noktaları saatin arkasındaki bağlantı yuvasıyla buluşuyor ve saat şarj ediliyor. Oppo, tek bir şarjla 36 saate kadar çalışma imkanının sunulduğunu belirtiyor. Pil tasarrufu modunda ise bu süre epey uzuyor. Bu arada saati yakından tanımak isteyenler için epey doyurucu bilgiler içeren bir hızlı başlangıç kılavuzu da kutuda bulunuyor.

Oppo Watch’u sadece Oppo markalı Android telefonlarla değil, diğer Android telefonlarla ve hatta iPhone’la da kullanabilirsiniz. Kuruluma başlamadan önce Wear OS uygulamasını telefonunuza yüklemelisiniz. Daha sonra eşleştirme ve kurulum işlemleri uygulama üzerinden hızlıca tamamlanıyor. Wear OS uygulaması üzerinden saatin çeşitli ayarlarını gerçekleştirebilir, bilgi kartlarının düzenlenmesini ve yeni kart eklemelerini yerine getirebilirsiniz. Aynı zamanda saat yüzlerini düzenleme işlemi de bu uygulama üzerinden yapılıyor. Akıllı saatin Ayarlar uygulamasında ise daha fazla kontrol imkanı bulunuyor. Ayrıca saat üzerinden Google Play Store’a erişebilir, saat yüzlerini veya uygulamaları doğrudan akıllı saate indirebilirsiniz.

Video: Oppo Watch Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

Oppo Watch’un 46mm’lik versiyonu 1.91 inç, 402 x 476 piksel AMOLED ekrana sahip. Ekran iki kenara doğru kavis yapıyor. Akıllı telefonlarda gördüğümüz bu tasarımı akıllı saatte görmek ilginç. Apple Watch veya Samsung Galaxy Watch saatlerinde gördüğümüz tarzda fiziksel kaydırma veya gezinti mekanizması bulunmuyor. Kullanıcı arayüzünde gezinti dokunmatik ekran üzerinden yapılıyor ve burada herhangi bir sıkıntı yok. Saat yüzünü doğrudan saatten de değiştirebilirsiniz. Yukarıdan aşağı kaydırarak hızlı ayarlara, aşağıdan yukarı kaydırarak bildirimlere, sağdan sola kaydırarak kartlara ve soldan sağa kaydırarak Google Asistan’a erişebilirsiniz. Oppo Watch’ta Asistan’ı Türkçe olarak kullanabilir, sorgularınızı ve komutlarınızı saat üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Saatin solunda yer alan hoparlör bir akıllı saat için yeterli bir ses çıkışına sahip.

Saatin sağ kenarında iki adet tuş var. Bunlardan üstte olanı uygulama menüsüne erişim sağlıyor. Alttaki tuş ise hızlı tuş ve istediğiniz işleve veya uygulamaya atayabilirsiniz. Oppo bunu Egzersizler’e ayırmış. Fitness koşusu, kardiyo koşusu, açık havada yürüyüş gibi en çok yerine getirilen egzersizler burada var. Uygulama menüsüne baktığımızda ise bir akıllı saatte görmeye alıştığımız hava durumu, kronometre gibi klasik uygulamaların yanında uyku takibi uygulamasını da görüyoruz. Yukarıda belirttiğimiz gibi, Google Play Store’dan da uygulamaları indirebilirsiniz.

Video: Oppo Watch Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

Oppo Watch Wi-Fi özellikli ve bir akıllı saate bağlı olmadan da Wi-Fi üzerinden veri alışverişine izin veriyor. Bağlı telefon üzerinden de telefon görüşmeleri gerçekleştirmeye izin veriyor. Güçlü mikrofonu ve hoparlörüyle özellikle gelen telefon çağrılarını rahatlıkla cevaplayabilirsiniz.

Türkiye’de çok fazla Wear OS tabanlı akıllı saat yok. Bu açıdan Oppo Watch ilgi çekici bir seçenek olarak nitelendirilebilir. Snapdragon Wear 3100 ile gelen bu akıllı saatte 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza var. İlk izlenimlerimiz performans konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığı yönünde. 50 atmosfere kadar basınca dayanıklılığı da açık suda veya havuzda yüzmede sıkıntı çıkmayacağını gösteriyor.

Çok yakında detaylı bir Oppo Watch inceleme yazısı Teknoblog’da olacak. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz.

Video: Oppo Watch Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)Oppo Watch
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER