Teknoloji

Oppo Watch ile ilgili son dakika paylaşımı

oppo watch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo çok yakında tanıtılacak akıllı saatiyle ilgili olarak yeni bilgiler paylaştı. Akıllı saatin Apple Watch ile benzerlikler taşıdığı görülüyor.

Oppo Watch adını taşıyacak olan bu akıllı saat, 6 Mart Cuma günü tanıtılacak. Aynı etkinlikte şirketin yeni amiral gemisi telefonu Oppo Find X2 de resmiyet kazanacak. Şirket, dün paylaştığı bir tweet ile akıllı saatinin ön gösterimini yapmış oldu.

Yine de, cihaz hakkında bilmediğimiz birçok nokta var. Fiyatı veya birçok teknik özelliği henüz ortaya çıkmadı. Ancak Oppo’nun sosyal medya hesabında yayınladığı fotoğraftan yola çıkarak birtakım yorumlar yapabiliriz. Görünüşe göre bu saati kullanarak gelen telefon çağrılarını cevaplamak veya yeni arama yapmak mümkün olacak. Aynı zamanda sağdaki saat görüntüsüne bakılırsa, gelen çağrıya cevap verilememesi durumunda mesaj gönderilebilecek.

Bir başka dikkat çekici nokta ise saatlerin Apple Watch ile büyük benzerlikler taşıması. Yine de, dikkate değer farklılıkların da olduğunu söylemek gerekiyor. Örneğin, Apple Watch’un kenarında yer alan Digital Crown benzeri bir yapı yok. Oppo Watch bunun yerine ikinci bir büyük tuş barındırıyor. Diğer WearOS cihazlarında da benzerlerini görmüştük. Soldaki saatin mavi renkli gövdesi de dikkat çekiyor. Apple Watch’ta böyle bir seçenek bulunmuyor. Aynı zamanda kordonlar da Apple’ın giyilebilir ürünü için satılanlardan biraz daha farklı görünüyor.

Oppo, akıllı saatinin tasarımı konusunda resmi duyuru öncesinde daha açık şekilde konuşuyor. Örneğin, 17 Şubat tarihinde bir tweet atmış olan Oppo yöneticisi Brian Shen, Oppo Watch’un kavisli ekrana ve 3D cama sahip olacağı bilgisini vermişti:

Aynı zamanda Shen, 30 Ocak tarihinde Çinli sosyal ağ Weibo üzerinden başka bir görüntü de paylaşmıştı. Bu fotoğraf saati yandan gösteriyordu ve ikinci tuşa ve mikrofona daha rahat bir bakış atıyordu. Aynı zamanda alttaki tuşun üzerindeki yeşil renkli çubuğu da açığa çıkarıyordu.

oppo akıllı saat

25 Şubat’ta yine Weibo’da paylaşılan bir başka Oppo Watch fotoğrafı ise saatin kavisli ekranını daha açık biçimde gösteriyordu. Paylaşımda Oppo Watch’un Android sistemine dayalı olduğu belirtiliyordu. Bu durumda saatin Google’ın Wear OS işletim sistemiyle çalışması kuvvetle muhtemel görünüyor.

oppo akıllı saat

Oppo etkinliği 6 Mart günü Türkiye saatiyle 12.30’da düzenlenecek. Bu etkinlikte Oppo Watch ile ilgili tüm detayları öğrenmiş olacağız.

İLGİLİ HABERLER