İncelemelerManşetler

Oppo Watch Free İncelemesi

oppo watch free inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo Watch Free Satın Al:  GİTTİGİDİYOR  AMAZON.COM.TR

Oppo, akıllı telefonların ardından diğer ürünlerde de pazardaki etkisini hissettiriyor. 2020’nin ikinci yarısında Wear OS ile çalışan akıllı saati Oppo Watch’u Türkiye’ye getirmiş olan şirket, bir yılı biraz geçen bir zamanın ardından, daha sadeleştirilmiş, ancak kullanıcıların bir akıllı saatten bekleyeceği birçok özelliği sunan yeni bir modeli, Oppo Watch Free’yi satışa sundu. Küçük boyutlarına rağmen büyük ve kullanışlı bir ekrana ve şık tasarıma sahip olan bu akıllı saat ile ilgili yorumlar ve detaylar Oppo Watch Free inceleme yazısında yer alıyor.

Oppo Watch Free inceleme: Tasarım ve Donanım

Oppo Watch Free de, yaklaşık bir buçuk yıl önce gördüğümüz Watch modeliyle aynı şekilde dikdörtgen tasarıma sahip. Ancak o saate göre daha dar bir formda geliyor. Bu açıdan bilekliklerin tarafına biraz daha kayıyor gibi görünüyor. Şıklık bu akıllı saatin öne çıkan özelliklerinden bir tanesi. Ekranın etrafını saran ince çerçeve, ön tarafı kaplayan ve kenarlara doğru hafif kavis yapan 2.5D bu akıllı saatin her bilekte şık görünmesine katkıda bulunuyor. Saatin sağında veya solunda herhangi bir düğme veya kontrol yok. Tüm kontrol işlevleri ekran üzerinden gerçekleştiriliyor.

oppo watch free inceleme

Saatin sadece 33 gram olan ağırlığı, adında “Free” kelimesinin geçmesiyle bağlantılı. Böylelikle, Oppo’nun deyimiyle ve bizim de doğruladığımız şekilde, “Neredeyse yok gibi bir rahatlık” sunuyor. Nefes alabilen kayışı da yumuşak dokusu sayesinde, akıllı saati hayatın her anında bileğinizde rahatlıkla tutmanıza izin veriyor. Uyurken bile Watch Free’yi bileğinizde hiç rahatsız olmayacak şekilde tutmaya devam edebilirsiniz.

Akıllı saatin vanilya ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği var. Bizim elimizdeki model vanilya renginde ve ona eşlik eden bir kayışla birlikte geliyor. Daha spor veya klasik bir görünüm isteyenler için siyah renk daha tercih edilesi nitelikte olabilir. 10.6 milimetrelik profilinin yanı sıra 46 x 29.7 milimetrelik boyutlarıyla bilekte de büyük durmuyor. Saat, 5 atmosfer basınca kadar suya dayanıklılık özelliğine sahip. Böylelikle açık suda veya havuzda yüzerken yüzme antrenmanlarınızı Oppo Watch Free ile kayıt altına almaya devam edebilirsiniz.

Sahip olduğu sensörler bakımından da bu akıllı saat listedeki önemli maddelere işaret ediyor. Altı eksenli hızlanma ve jiroskop sensörü, optik kalp atış hızı sensörü, optik kan oksijen sensörü ve ortam ışığı sensörü Oppo Watch Free’de yer alıyor. Bunlar sayesinde Watch Free, kapsamlı sağlık ve egzersiz özelliklerini sunabiliyor. Kalp atış ve kan oksijen sensörü arka yüzde bulunuyor.

oppo watch free inceleme

Akıllı saatin en memnun edici yanlarından bir tanesi de AMOLED ekran barındırması. Bu ekran siyah renk derinliğinin yüksekliğiyle canlı ve göze hoş gelen grafikleri sunuyor. Saat kadranlarını veya toplanan verileri saatin ekranında rahatlıkla görebilirsiniz. Ekrana dokunarak gezinti de zahmetsiz biçimde yapılıyor, bu açıdan da tepkisellik iyi seviyede. 1.64 inç ile boyutlarına göre büyük bir ekran var. 280 x 456 piksel ekranın 16.7 milyon renk desteği, sözünü ettiğimiz canlılığa ve etkileyiciliğe büyük katkı yapıyor. Watch Free’nin ekranı dışarıda kullanımda da yeterli görüş sağlıyor. Bu sayede özellikle yazın havuz veya deniz kenarında bilekliği daha rahat biçimde kullanmanız mümkün olacaktır.

Oppo Watch Free inceleme: Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Oppo Watch Free bir akıllı saatten beklenen sağlıklı yaşam ve egzersiz işlevlerinin büyük bir kısmını bünyesinde barındırıyor. Kalp atış hızı ve kanda oksijen düzeyi ölçümleri sürekli biçimde gerçekleştiriliyor. Bunlara saat kadranında sola sürükleyerek istediğiniz her an hızlıca erişebilirsiniz. Yapılan ölçümler elimizdeki diğer akıllı saatlerle tutarlı aralıkta bulunuyor. Arzu ettiğiniz takdirde, var olan uygulamalar sayesinde kalp atış hızı veya kanda oksijen düzeyi ölçümlerini manuel olarak gerçekleştirebilirsiniz. Kalp atışınızın belirli seviyelerin altına inmesi veya üstüne çıkmasıyla sizi uyaracak biçimde Watch Free’yi ayarlayabilmeniz de imkan dahilinde bulunuyor.

oppo watch free inceleme

Oppo Watch Free, yukarıdaki kalp ve kan değerlerinin ölçümlerini uyku sırasında da yapabiliyor ve elde ettiği bu değerleri diğer uyku takip değerleriyle birleştirerek ortaya, uyku düzeninizle ilgili anlamlı bir tablo çıkarıyor. OSleep olarak adlandırılan uyku analizi, yatmadan önce, uyku sırasında veya sonrasına kadar tüm uyku yolculuğunuzu izlemenize izin veriyor. Bağlı telefona yükleyeceğiniz HeyTap Health uygulamasında yatma anımsatıcısı ayarlayabilir ve Watch Free’nin size yatma zamanının geldiğini haber vermesini sağlayabilirsiniz. Gece akıllı saati bileğinizde tutarsanız, uykunuzla ilgili değerler takip ediliyor. Sabah uyandığınızda ise uyku aralıklarınızı, yatma ve kalkma zamanlarınızı görebiliyorsunuz. Bu arada HeyTap Health içinde bir horlama analizi seçeneği var. Bunun için akıllı telefonunuz gerekiyor. Söz konusu seçeneği etkinleştirdikten sonra akıllı telefonunuzu yastığınızın altına yerleştirip uyuduğunuzda, horlama sesleriniz de izleniyor ve bunlar Oppo Watch Free’nin verileriyle birleştirilerek anlamlı bir tablo ortaya çıkarılıyor. HeyTap Health’teki uyku bölümünde toplanan tüm bu verileri zaman aralıkları veya anlamlı analizlerle görebilirsiniz.

oppo watch free inceleme

Egzersiz tarafına geldiğimizde ise, 100’en fazla egzersiz modunun bulunduğunu görüyoruz. Bunların bir kısmı, sık kullanılacağı düşünülerek Egzersiz uygulamasının başlangıç ekranına yerleştirilmiş. Daha fazlasını da eklemeniz mümkün. Eklenebilecek egzersiz modu seçenekleri 100’ün üstünde ve aklınıza gelecek birçok spor türünü bu listede bulabilirsiniz. Bunlara ek olarak koşu, yağ yakma koşusu, dayanıklılık koşusu ve aralıklı koş dahil olmak üzere farklı koşu türleri de seçilebiliyor. Akıllı egzersiz tanıma özelliği ise kapalı alan veya açık hava koşusu, yürüyüşü ile eliptik makine egzersizi ve kürek makinesi egzersizi gibi dört farklı egzersiz türüne başladığınızda, hareket takibini otomatik olarak başlatıyor. Böylelikle bu tür egzersizlere başlamadan önce uygulamaya girip takibi elle başlatmanız gerekmiyor.

oppo watch free inceleme

Biz Oppo Watch Free’yi genellikle dışarıda gerçekleştirdiğimiz yürüyüşlerde kullandık. Akıllı saatin topladığı verilerin Apple Watch Series 7’yle yakın seviyelerde olduğunu gördük. Egzersiz Nabız Bölgeleri ise, egzersiz bittiğinizde gösterilen tabloda yaptığınız egzersizin ne kadar yoğun olduğunu gösterecek biçimde, beş farklı kalp atış bölgesini gösteriyor.

Bu arada, Oppo Watch’ta gördüğümüz sanal egzersiz koçu özelliği de mevcut. Özellikle evde hareket etmek istediğinizde, Oppo Watch Free’nin ekranında gördüğünüz rehberlik eşliğinde çeşitli vücut egzersizlerini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Oppo Watch Free inceleme: Yazılım

Oppo Watch Free’yi Android 6.0 veya üzeri sürümle çalışan Android telefonlarla veya iOS 10 veya üzeri sürümlerle çalışan iPhone’larla kullanabilirsiniz. Kuruluma başlamadan önce telefonunuza HeyTap Health uygulamasını kurmanız gerekiyor. Ayrıca bir Oppo hesabı da oluşturmalısınız. Bluetooth 5 desteğine sahip akıllı saat, bağlı telefonla düşük güçlü bir iletişim kuruyor. Bu da pil ömrü bakımından iyiye işaret. Ayrıca bağlantının menzili de iyi.

oppo watch free inceleme

HeyTap Health uygulaması ile Watch Free’nin yönetimini gerçekleştirebilirsiniz. Bu akıllı saatin göze hoş gelen ekranında kullanabileceğiniz 40’tan fazla kadran seçeneği var. Watch Free’deki kadran galerisinden seçim yapmanız mümkün. Saatin ekranına hafifçe bastırarak görebileceğiniz çeşitli seçenekler de mevcut. Sevdiklerinizin fotoğrafını saat kadranı olarak ayarlayabileceğiniz gibi, giydiğiniz bir kıyafete uyacak saat kadranını da bağlı telefonu kullanarak oluşturmanız mümkün. Bu özellik gerçekten de pratik ve hızlı biçimde işliyor ve saniyeler içinde kıyafetinize uygun bir saat kadranına sahip oluyorsunuz.

Oppo Watch Free, bağlı telefona gelen bildirimleri saatin ekranına yansıtma, telefondaki çalan medyayı kontrol etme, bağlı telefonun yerini bulma, telefona gelen çağrıları engelleme ve kamera deklanşörü gibi pratik özelliklere de sahip. Bildirim iletimi ayarlarını HeyTap Health üzerinden yapabilirsiniz. Ayrıca akıllı saatin sağlık ve egzersiz özelliklerinin kontrolünü de bu uygulamadan yapabilirsiniz. Aynı uygulama, toplanan sağlık verilerini daha kapsamlı şekilde görme imkanı da sağlıyor.

oppo watch free inceleme

Öte yandan bir akıllı saatte bulunmasını isteyeceğiniz alarm, zamanlayıcı, hava durumu gibi araçlar da Oppo Watch Free’de yer alıyor.

Oppo Watch Free inceleme: Pil

Oppo Watch Free’de 230 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Oppo, bu pilin teoride 14 güne kadar çalışma ömrü sunduğunu belirtiyor. Biz, ara sıra yaptığımız yürüyüşlerde yararlandığımız egzersiz takibi ve gece uyku takibinin yer aldığı normal bir kullanım senaryosunda akıllı saati tek bir şarjla 10 gün boyunca kullanabildik. Eğer ekranın bilekle uyandırma özelliğini kapatırsanız, pil ömrünü Oppo’nun belirttiği değere doğru çıkarmada önemli bir adım atabilirsiniz.

oppo watch free inceleme

Akıllı saat kutudan çıkan manyetik şarj aksesuarı ile şarj ediliyor. Arkada iki adet manyetik nokta var. USB-A ucunu bilgisayara veya uygun bir güç adaptörüne bağlayarak Watch Free’yi şarj edebilirsiniz. Bilgisayar aracılığıyla 1 ile 1 buçuk saat arasında bir sürede akıllı saat tamamen şarj ediliyor.

Saatin özel bir şarj aksesuarına sahip olması nedeniyle bu aksesuarı çıktığınız seyahatlerde yanınızda bulundurmanızı gerekli kılıyor. Ancak uzun pil ömrü, kısa seyahatlerde saati önceden şarj ederek gittiğiniz yerde şarj etme ihtiyacı duymanın önüne geçecektir.

Oppo Watch Free inceleme: Sonuç

oppo watch free inceleme

Oppo Watch Free, 1000 TL’nin etrafında gezinen fiyatıyla şu sıralar sahip olabileceğiniz en yüksek fiyat-performans oranlı akıllı saatler arasında bulunuyor. İnce ve uzun yapısı ile büyük boyutlu saatleri takmak istemeyenlerin hoşuna gidecektir. Kavisli ön camı ve metal gövdesi de saatin şık görünümüne katkıda bulunuyor. Suya dayanıklı yapısı onu her ortamda ve spor yaparken rahatlıkla kullanmaya izin veriyor. Ekranı, saatin fiziksel boyutlarına göre büyük, dış ortamda da iyi bir görüş sağlıyor. Bir akıllı saatten beklediğiniz sağlıklı yaşam ve egzersiz özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Pratikteki deneyimlerimiz bu özelliklerin de yüksek doğrulukla çalıştığını gösteriyor. Uzun pil ömrü akıllı saatin önemli artıları arasında. Kullanıcı arayüzünde akıcı biçimde gezinmeyi sağlayan bir performansı var. Sonuç olarak fiyatının karşılığını iyi şekilde verecektir.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.
İLGİLİ HABERLER