İpucuManşetler

Oppo Android telefona veri aktarma işlemi nasıl yapılır?

oppo veri aktarma

Oppo, özellikle giriş ve orta segment telefonlarıyla epey ilgi gören markalardan biri. Son günlerde ise Türkiye piyasasına yeni çıkmış olan Reno 7 ile adından söz ettiriyor. Bu yeni telefon ile ilgili izlenimlerimizi ve önemli ayrıntıları Oppo Reno 7 inceleme yazısı ve videosunda bulabilirsiniz. Bu “Nasıl Yapılır?” videosu ve yazısında ise Oppo Android telefona veri aktarma işleminin nasıl yapıldığını Samsung Galaxy S22 Ultra ve iPhone 13 Pro’yu kullanarak anlatıyoruz.

Bir Oppo telefonunun ilk kurulumunda karşınıza Android’in kendi dosya ve veri taşıma aracı çıkacaktır. Bunu kullanmayın, çünkü kablo ile taşımada ekrandaki yönergeleri izlediğimizde herhangi bir şey olmadı. Kablosuz bağlantı seçeneği de vardı, ancak onu denemedik. En güzeli öncelikle telefonun kurulumunu yeni bir telefon gibi tamamlamak, sonrasında ise Oppo’nun kendi kopyalama aracını kullanmak olacaktır.

Oppo telefonlarında Araçlar içinde Telefon Kopyalayıcı adlı bir uygulama geliyor. Veri taşıma için öncelikle bu uygulamayı açın ve sonrasında Veri Al seçeneğini tercih edin. Diğer taraftan eski telefonunuzda Telefon Kopyalayıcı veya Oppo Clone Phone olarak adlandırılan uygulamayı yüklemeniz gerekiyor. Google Play Store ve Apple App Store‘da bu uygulamalar mevcut, ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Eski telefona Oppo Clone Phone uygulamasını kurduktan sonra bunu açın ve yeni telefonun ekranında işlemlere devam edin. Verileri taşıyacağınız cihazı, türüne göre Başka Android ya da iPhone olarak seçin, sonrasında Oppo telefonunun ekranındaki yönergeleri izleyin. Yapmanız gereken işlemler arasında Oppo telefonunun ekranında göreceğiniz QR kodunu eski telefonun kamerasıyla okutmak da var. Bu işlem iki cihaz arasında kablosuz bağlantının kurulmasını sağlıyor.

Galaxy S22 Ultra ile, yani bir Android telefon ile yaptığımız denemede daha fazla veri ve içeriğin taşındığını görüyoruz. Takvimler, Kişiler, Fotoğraflar ve Videolar gibi ana kalemlerin yanında Mesajlar ve Uygulamalar da taşınabiliyor. Hangi kalemleri taşımak istediğinizi elle seçme imkanınız var. iPhone’da ise başta belirttiğimiz dört ana kalem dışında Mesajlar veya yüklü olan uygulamaların taşınmadığını görüyoruz. Bu açıdan iPhone’dan veri taşımanın başka bir Android telefondan veri taşımaya göre daha kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz.

Veri taşıma işlemleri seçilen içeriklerin türüne veya büyüklüğüne göre birkaç dakika sonra tamamlanacaktır.

İLGİLİ HABERLER