Teknoloji

Oppo SuperVOOC ile hızlı şarj tarafında çıtayı yükseltiyor

oppo supervooc hızlı şarj

Akıllı telefonlar birçok açıdan büyük ilerlemeler kaydediyor, ancak söz konusu pilleri olunca, orada büyük kısıtlamalarla karşılaşıyor. Çoğu kullanıcı için bir telefonun tek bir şarjla bir günü çıkarması yeterli oluyor. Ancak bu sürenin daha da uzaması herkesin hayali durumunda.

Pil teknolojisi bir akıllı telefondaki diğer teknolojiler kadar hızlı ilerlemiyor. Ancak hem tüketiciler hem de üreticiler çeşitli çözümlerle günü kurtarmaya çalışıyor. Taşınabilir şarj cihazları ve hızlı şarj desteğini bu ara çözümler arasında gösterebiliriz. Özellikle ikincisi, akıllı telefonunun yanında kocaman bir blok daha taşımak istemeyenler için çok önemli durumda. Oppo da üç yeni hızlı şarj teknolojisiyle bu alandaki ilerlemelere katkıda bulunuyor.

Hiç kuşkusuz, Oppo şarj teknolojilerinin sınırlarını aşmaya çalışan ilk şirketlerden bir tanesi. Hatta Qualcomm Quick Charge teknolojisinden bile ileri gidiyor. VOOC’tan en son teknoloji olan SuperVOOC’a kadar, Oppo hızlı şarjı akıllı telefonlarının en cazip unsurlarından bir tanesi olarak pazarladı.

oppo supervooc hızlı şarj

Bu yıl Oppo, hızlı şarj teknolojisinin bir değil, tam üç yeni versiyonunu çıkarıyor. SuperVOOC 2.0 65W şarj desteği sunuyor ve sektörün en hızlılarından biri oluyor. Bu teknoloji üst sınıf telefonlar için ayrılmış durumda. Oppo K5 modeli ile birlikte çıkacak VOOC 4.0 ise 20W şarj desteğiyle orta segment çözüm olacak.

Sadece kablolu şarj tarafında gelişmeler yok. Oppo’nun Wireless VOOC Flash Charge adını taşıyan hızlı kablosuz şarj teknolojisi de var. Bu teknoloji de 30W çıkışı destekliyor. Karşılaştıracak olursak, standart Qi kablosuz şarj standardı en fazla 15W güç çıkışını destekliyor. Oppo’nun kablosuz şarj teknolojisi bunun iki katını destekliyor olacak.

Tabii ki, bu teknolojilerden yararlanmak isteyenlerin sadece uyumlu telefonlara değil, uyumlu şarj aletlerine de ihtiyaçları olacak. Oppo, konuyla ilgili olarak düzenlediği etkinlikte, yakında çıkacağını doğruladığı Oppo Reno Ace modelinde 65W SuperVOOC 2.0 özelliğinin bulunacağını doğruladı. Tabii ki, uyumlu bir şarj aletiyle bu imkandan yararlanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER