Teknoloji

Oppo Samsung Galaxy Z Flip’e rakip hazırlıyor

oppo coloros 14

Katlanabilir telefonlar, 2021’de de akıllı telefon üreticilerinin ajandasında önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Xiaomi kısa süre önce Mi Mix Fold’u duyurmuştu. Samsung’un da yaz aylarında Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 2’yi tanıtması öngörülüyor. Çin kaynaklı haberlere göre, Oppo da katlanabilir telefonunu çıkarmak için sırada bekliyor.

Oppo’nun yeni katlanabilir telefonunun Galaxy Z Flip ve Moto Razr 5G gibi istiridye kabuğu tasarımına sahip olacağı söyleniyor. Telefonun katlanabilir iç ekranının 7 inç büyüklüğünde olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Oppo’nun tercihini yine bir OLED panel olan LPTO ekrandan yana kullanacağı söyleniyor. LPTO’nun güç tüketimi bakımından verimli bir cihaz olması, bu tasarıma sahip cihazlar açısından önem taşıyor. Oppo’nun yeni telefonunun Galaxy Z Flip ve Moto Razr’a kıyasla daha uzun ve geniş bir cihaz olacağı ve böylelikle cihazda 3500 ila 4000 mAh kapasiteli bir pile yer verilebileceği belirtiliyor.

Sızıntıya göre, Oppo yeni katlanabilir ekranlı telefonunun arka paneline de 2 inçlik bir ekran yerleştirecek. Bu ekranın bildirim gösteriminin yanı sıra selfie çekerken de kullanılabileceği belirtiliyor. Telefonla ilgili daha somut detayları duymak içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER