Teknoloji

Oppo Reno Z ve Reno F’ye Avrupa yolu göründü

oppo reno z

Oppo R17 Pro ve R17 Neo modellerini geçtiğimiz yıl Avrupa’da yasal sorunlar nedeniyle RX17 Pro ve RX17 Neo isimleriyle piyasaya sürmüştü. Bu tarz bir durumun tekrarlanmasını engellemek isteyen şirket, Reno Z ve Reno F isimlerinin ticari marka hakları için Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne başvurdu. Bu başvuru Oppo Reno Z ve Reno F’nin eski kıtada çıkışının çok uzak olmadığını gösteriyor.

Reno Z, büyük kardeşleri Reno ve Reno 10x Zoom ile aynı arka panele sahip. Ancak telefonun ön kamerası, ekranın üstüne yerleştirilen bir çentiğin üstünde bulunuyor. Mayıs ayının sonlarında sessiz sedasız tanıtılan telefonun kalbinde Helio P90 işlemci yer alıyor. 6.4 inç büyüklüğündeki AMOLED ekran, Reno Z’nin parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor.

Oppo Reno F ise daha önce duyulmamış bir isim. Bu telefonun Oppo K3’ün Avrupalı versiyonu olması muhtemel görünüyor. Ancak Oppo’nun düzenli olarak yeni akıllı telefonlar tanıtması, Reno F’nin yepyeni bir cihaz olması ihtimalini artırıyor. Şirketin Reno markasını korumak adına şimdiden marka hakkını almış olabileceği de belirtiliyor.

Oppo Reno Z, Çin’de dört farklı renk seçeneğiyle 2499 yuan (2090) karşılığında satılıyor. Bu meblağ, 325 avroya tekabül ediyor. Oppo Reno Z’nin Avrupa’da 350 avronun üstünde bir rakam karşılığında piyasaya sürülmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER