Teknoloji

Oppo Reno Z ile son günlerin ilgi çeken serisine ucuz üye geliyor

oppo reno z

Nisan 2019’un sonlarında Oppo’nun, içinde 10x Zoom ve 5G modellerini de barındıran Oppo Reno serisiyle birlikte dünya çapında iddiasını artırdığını gördük. Hatta bu serinin iki üyesiyle mayıs başında Türkiye’de düzenlenen etkinlikte tanıştık. Görünüşe göre, seriye Oppo Reno Z adında yeni bir üye daha katılmak üzere.

Oppo Reno Z, mevcut Reno serisine eklenecek. Seri içinde daha düşük malzeme kalitesine, buna karşın daha uygun fiyata sahip bir üye olacak. Mayıs 2019 sonlarında tanıtılması bekleniyor ki, bu da amiral gemisi modellerle arasında yeterli bir zaman aralığının bulunmasını sağlıyor.

Reno Z, özellikler bakımından hiç de aşağı kalır gibi durmuyor. Reno serisinin diğer üyeleri gibi 6.4 inç AMOLED ekran olacak. Ancak selfie kamerasının yerleştirildiği damla çentik ekranda yer alacak.

Aynı zamanda arkada biri 48 megapiksel çözünürlüklü olmak üzere iki kamera barındırıyor. İkinci kamera sayesinde arka planı bulanıklaştırılmış, bokeh efektli fotoğraflar çekmek mümkün olacaktır. Öndeki kameranın da 32 megapiksel çözünürlük desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Bu da Reno serisinin diğer üyelerine göre bir güncellemenin yapıldığı anlamına geliyor.

Reno Z’nin farklılaştığı bir başka nokta ise içerideki işlemci oluyor. Bu telefonda sekiz çekirdekli MediaTek Helio P90 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. Bu işlemci de performans bakımından geride kalmayacaktır. Ancak Oppo’nun Avrupa’da çıkardığı telefonlarda Qualcomm Snapdragon işlemcinin bulunduğunu dikkate aldığımızda, Oppo Reno Z’nin dünyanın her yerinde satışa çıkmamasını bekleyebiliriz. Durum böyle olursa, Türkiye’ye gelme ihtimali de çok düşük olacaktır.

Gerçekten de, telefonun sadece Çin fiyatı dedikodusu oluyor. Z’nin Çin’de 2599 yuan (2279 TL) fiyat etiketiyle satılacağı tahmin ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER