Teknoloji

Oppo Reno Ace 2 duyuru öncesinde bir testten daha geçti

oppo reno ace 2

Oppo Reno Ace 2 büyük ihtimalle 13 Nisan’da tanıtılacak. Ancak sızıntılar sayesinde cihaza dair pek çok detay şimdiden biliniyor. Ortaya çıkan görsellerin yanı sıra, Çin’in telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA’nın onay sayfası da teknik özellikleri ortaya koymuştu.

Şimdi de telefonun aynı model numarasını (PDHM00) taşıyan bir versiyonu, AnTuTu’nun benchmark testinden geçti. Test sonucu, telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin bulunduğunu doğruluyor. Akıllı telefon, testten 560217 puanla ayrıldı.

İşlemci birimi tarafında 180132 puan alan telefon, GPU testinden 210371 puanla ayrıldı. Skor kartında bellek puanının 89927, UX puanının ise 79787 olduğu görülüyor. Söz konusu puanlar, Snapdragon 865 işlemci taşıyan diğer telefonların aldığı puanlar kadar yüksek değil. Ancak testten geçen cihazın bir prototip olduğunu ve gerçek cihazın puanının daha yüksek olduğunu belirtmekte fayda var.

Daha önceki sızıntılara göre, Oppo Reno Ace 2’de 6.5 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekranın Full HD+ çözünürlüğe sahip olduğu belirtiliyor. Ekranın üstündeki delikte 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor. Telefonun parmak izi tarayıcısının da ekranın içine yerleştirilmiş olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Akıllı telefonun arkasındaki yuvarlak kamera modülünde ise dört sensör bulunuyor. Bu sensörde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstlenmesi; 8, 2 ve 2 megapiksel çözünürlüklü üç sensörün de ana kameraya eşlik etmesi bekleniyor.

Oppo Reno Ace 2, 8 ve 12 GB RAM seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 128 ve 256 GB olacağı belirtiliyor. Telefona enerjisini veren 4000 mAh kapasiteli pilin 65W hızlı şarj desteğine sahip olması da kesin gözüyle bakılan özellikler arasında bulunuyor. Mavi, siyah ve mor renk seçeneklerine sahip telefonun kutusundan Android 10 ve ColorOS 7 ile çıkması bekleniyor. Reno Ace 2’nin fiyatı ve satış tarihi içinse resmi duyuruya kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER