Teknoloji

Oppo Reno 7 Z 5G Snapdragon 695’le resmiyet kazandı

oppo reno 7 z 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo Reno 7 serisi geçtiğimiz kasım ayında üç üyesiyle gözler önüne çıkmıştı. Bu sayı bugün itibarıyla dörde yükseldi. Oppo Reno 7 Z 5G serinin en yeni üyesi olarak resmiyet kazandı. Reno 7 Z 5G’nin tanıtım etkinliği yarın gerçekleşecek. Ancak Oppo telefonun teknik özelliklerini duyurmak için daha fazla beklemedi.

Reno 7 Z 5G’de 6.43 inç büyüklüğünde 60 Hz AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran Full HD+ çözünürlük sunuyor. 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ekranın sol üst köşesinde yer alıyor. Telefonun parlak arka panelinde ise 64 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel monokrom sensör eşlik ediyor.

Akıllı telefon yapay zekâ destekli kamera özelliklerinin yanı sıra Çift Orbit Işık özelliği bulunuyor. Telefona bir bildirim geldiğinde veya şarj sırasında bu ışıklar parlıyor. Bunun Oppo için yeni bir özellik olmadığını belirtmek gerekiyor. Reno 7 Pro 5G de bu özellikle gelmişti.

Reno 7 Z 5G’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 695 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. RAM kapasitesinin üstüne sanal olarak 5 GB daha eklenebiliyor. 128 GB depolama alanı da microSD kart desteğiyle 1 TB daha artırılabiliyor.

Reno 7 Z 5G’nin parmak izi tarayıcısı telefonun kenarına yerleştirilmiş. Sıçramalara karşı dayanıklı kasa, NFC, 3.5 mm. kulaklık jakı, USB-C girişi, 33W şarj desteğine sahip 4500 mAh pil de telefonun özellikleri arasında bulunuyor. Oppo’dan verilen bilgiye göre, 33W şarj adaptörü pilin doluluk oranını 15 dakika içinde yüzde 31’e çıkarıyor. Pilin tamamen dolması içinse 63 dakika gerekiyor.

Oppo Reno 7 Z 5G için Gökkuşağı ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Telefonun fiyatı ve çıkış tarihinin yarın düzenlenecek etkinlikte açıklanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER