Teknoloji

Oppo Reno 7 serisinin tasarım sürecinin detayları paylaşıldı

oppo reno 7

Oppo Reno 7 serisi kasım ayında tanıtılmıştı. Serinin küresel yolculuğu ise 4 Şubat’ta Hindistan’da başlayacak. Seride Reno 7, Reno 7 Pro ve Reno 7 SE modelleri bulunuyor. Reno 7 Pro’nun Hindistan’da satışa sunlacağı bilinse de, diğer modellerin akıbetleri belirsizliğini koruyor.

Reno 7 serisinin uluslararası yolculuğuna dair detaylar beklenirken, Oppo’dan seriyle ilgili başka bir paylaşım geldi. Şirket, serinin tasarımında kullandığı Lazer Direkt Görüntüleme (LDI) teknolojisiyle ilgili bilgiler verdi.

LDI teknolojisi havacılık endüstrisinde baskılı devre kartlarının üretimi için kullanılıyor. Oppo’dan verilen bilgiye göre, şirketin mühendisleri uçak seviyesindeki LDI teknolojisini telefonlara uyarlamak için üç yıl çalıştı. Bu teknolojiyle telefonun arka panelinde 20 mikron genişliğinde 1.2 milyon nokta için mikro işleme yapıldı.

Böylelikle akıllı telefonun arka panelinde Oppo’nun “Havacılık Seviyesinde Kayan Yıldız Tasarımı” olarak tanımladığı, görsel ve dokusal bir illüzyon oluşuyor. Mikronluk işlemeler sayesinde Oppo Glow katmanının üzerinde mat bir yüzey oluşuyor.

LDI sürecinin ilk aşamasında cam kenara ultraviyole ışınlara karşı koruma sağlayacak bir mürekkep uygulanıyor. Böylelikle sonraki aşamalarda kullanılacak kimyasallara karşı koruma sağlanıyor. Koruyucu katman, ışığı emebilmesi sayesinde lazer işlemenin daha doğru uygulanabilmesini de kolaylaştırıyor.

Bunun ardından telefonun kullanıcılara bakan tarafı, fotorezist bir katmanla kaplanıyor. Böylelikle telefona farklı açılardan bakıldığında dinamik bir optik efektin görülmesi sağlanıyor.

Oppo, serinin kamera adası içinse “İkiz Ay Kamera Tasarımı” olarak adlandırdığı bir tasarımı kullanıyor. Burada adanın üst tarafında metal, alt tarafında ise seramik tercih ediliyor. Böylelikle kontrast yoluyla üst sınıf bir tasarıma ulaşılıyor.

Oppo’dan verilen bilgiye göre, Reno 7 Pro’da zirkondan yapılmış renkli bir seramik levhalı lens çerçevesi bulunuyor. Bunun şirket için bir ilk olduğu belirtildi. Paslanmaz çelikten daha yüksek bir sertlik seviyesine sahip olan zirkonun üstünde bir kat daha film koruması uygulanıyor. Böylelikle telefonun lensi tam koruma altına alınıyor.

oppo reno 7Oppo Reno 7 Pro’da kamera alanında bükülme sağlayan 1 mm. çapında küçük bir tel kullanılmış. Yumuşak ışıkları emen bu tel, telefona bir çağrı veya mesaj geldiğinde kamera adasından bildirim ışığı çıkmasını sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER