Teknoloji

Oppo Reno 5 Pro Plus’ın küresel çıkışı yaklaşıyor

oppo reno 5 pro plus 5g

Oppo Reno 5 Pro Plus, geçtiğimiz ayın sonlarında Çin’de gözler önüne çıkmıştı. Akıllı telefonun Çin dışında satışa sunulması da yakın görünüyor. Cihazın ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) ve Bluetooth SIG tarafından onaylanması, uluslararası açılımın yaklaştığını gösteriyor.

Reno 5 serisinin en gelişmiş cihazı olan Reno 5 Pro Plus’ın kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 865 işlemcisi bulunuyor. Dörtlü arka kamera sisteminde ana kamera görevini 50 megapiksel sensör üstleniyor. 90 Hz Full HD+ çözünürlüklü ekran ve 65W hızlı şarj desteği de telefonun öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Akıllı telefon şimdi de CPH2207 model numaralarıyla FCC ve Bluetooth SIG tarafından onaylandı. Bu sertifikalar telefonun özelliklerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Oppo’nun Reno 5 Pro Plus’ın uluslararası versiyonunda bir değişiklik yapmayacağı da böylelikle anlaşılıyor. Şirket Reno 5 serisinin diğer üyelerinde de böyle bir yaklaşımı tercih etmişti.

Oppo geçtiğimiz yıl çıkardığı Reno 4 serisinde ise Çin’de ve dünyanın geri kalanında farklı cihazlar sunmuştu. Dolayısıyla şirketin Reno 5 serisiyle birlikte bir yaklaşım değişikliğine gittiği söylenebilir.

Oppo Reno 5 Pro Plus için henüz uluslararası bir tanıtım etkinliği düzenlenmiş değil. Ancak gerekli onayların alınması, telefonun Çin dışına açılmasının çok da uzak olmadığını gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER