Teknoloji

Oppo Reno 5 K tanıtıldı, işte özellikleri

Oppo Reno 5 serisinin en yeni üyesi olan Reno 5 K gözler önüne çıktı. Serinin diğer üyeleri gibi 5G desteğine sahip olan akıllı telefon, 6.43 inç büyüklüğünde bir Full HD+ Super AMOLED ekrana sahip. Bu ekranın yenileme hızı 90 Hz.

Reno 5 K’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 750G işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM eşlik ediyor. 8 GB versiyonda 128 GB depolama alanı mevcut. 12 GB versiyon ise 256 GB depolama alanıyla gelecek. Cihazda microSD kart desteğinin bulunmadığını belirtmekte de fayda var. Reno 5 K, Android 11 işletim sistemi ve ColorOS 11.1 kullanıcı arayüzüyle gelecek.

Akıllı telefonun arkasında dörtlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor. Telefonun ön kamerasının çözünürlüğü ise 32 megapiksel.

oppo reno 5 kReno 5 K’nin parmak izi tarayıcısı da ekranın içine yerleştirilmiş. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 65W şarj desteğine sahip 4300 mAh pil veriyor. Pil, USB-C girişi üzerinden dolduruluyor. Bu noktada akıllı telefonun tüm özelliklerinin Reno 5 5G ile aynı olduğunu belirtmekte fayda var.

Oppo Reno 5 K Çin’de 6 Mart’ta satışa sunulacak. Akıllı telefonun fiyatı konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER